Prijava

Vaša prijava

Hoćete li i vi startati? Kod ZTC-a svakog se tjedna trči Kros liga


Nakon 25. Turopoljske trke, gorički Maraton klub pokrenuo je Kros ligu grada Velike Gorice. Liga se sastoji od dva kola, proljetnog i jesenskog, a odvija se svakog utorka u 18 sati na pisti kod ZTC-a. Potrebno je doći najmanje pola sata ranije radi zagrijavanja. Nastup na Kros ligi je besplatan za sve sudionike.

Iz Maraton kluba kažu kako se proljetni dio lige sastoji od 15 kola, od kojih je osam potrebno za plasman, dok u jesenskom dijelu ima 10 kola i šest je potrebno za plasman.

“Svakom natjecatelju boduje se najviše po osam najboljih rezultata u proljetnom dijelu, i po šest najboljih rezultata u jesenjem dijelu. Prvo mjesto nagrađuje se sa 100 bodova, drugo mjesto s 95, treće s 92, četvrto s 90, a ostale pozicije s po bod manje od prethodne. Natjecanje koje nije bodovano nagrađuje se s 5 bodova za sam nastup. Posebno se boduju nastupi na kratkoj i na dugoj stazi i posebno po spolu. Ukupan zbroj bodova iz oba dijela određuje ukupni plasman”, pojašnjavaju iz Kluba.

Ako natjecatelj ima mogućnost nagrađivanja u obje dužine staza, nagrada se dodjeljuje samo u onoj gdje je bolje plasiran, a u slučaju istog plasmana, u onoj u kojoj je skupio više bodova. Rezultati kros lige redovito se osvježavaju na web stranicama Kluba.