Prijava

Vaša prijava

Veliko slavlje Vatrogasca u Vukovini


Za neutralnog gledatelja vrlo zanimljiva utakmica u Vukovini po prekrasnom sunčanom proljetnom vremenu osam dana uoči Uskrsa. Bilo je svega. U prvom poluvremenu pet lijepih pogodaka, zasluženo vodstvo domaćih 2:0 pa veliki preokret u razmaku od 9 minuta. Igralo se fajtersi s mnogo prekida pa je prisutna mladolika lječnica Sandra Maršić imala pune ruke posla, bilo je nervoze na igralištu i pokraj, suđenje glavnog suca za mnoge dvojbeno, posebno su nezadovoljstvo pokazivali gosti, podjeljeno je mnogo kartona (osam)..A bilo je u prvom dijelu i dobrog nogometa.

08.04.2017. Igralište Jelačića,1. ŽNL- istok. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Domaći su poveli u 14. minuti nakon pada Mikulina za kazneni udarac (gosti žestoko protestirali) kojeg je sigurno realizirao Damir Matković. Za 2:0 u 21. minuti Marko Hmelina je s lijeva dobio povratnu i onda od prve prekrasno pogodio neobranjivo za Krvarića. Kobilinci su se uspjeli ipak posvetiti nogometu i to im se isplatilo. U 32. minuti vrlo dobri iskusni Antonio Ivkić potegnuo je snažan i opasan udarac, vratar Kruno Šipušić odbio a Marko Novak pritrčao i potkopanom loptom pogodio mrežu iznad poleglog vratara.

08.04.2017, Igralište Jelačića,1. ŽNL- istok. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sedam minuta kasnije bilo je već 2:2. Na lijeoj strani mladi Matanović poigrao se čuvarima a kada je stigao do korner linije odigrao je povratnu za usprintalog odličnog gostujućeg iskusnog vezista Krešimira Barišića koji je od prve naciljao i majstorski pogodio za slavlje neumornih navijača skupine Browing iz Kobilića. Spomenuti su dvije minute potom bili u deliriju a pojavile su se i neizostavne bengalke uz dim kao na Poljudu, jasno u manjem obimu. Razlog je bila pirueta Novaka na 20 metara od Jelačićevog gola kojom se riješio čuvara, usljedio je pogled prema vratima a onda teledirigirano precizan udarac i bilo je 2:3.

08.04.2017, Igralište Jelačića,1. ŽNL- istok. Foto: David Jolić/cityportal.hrJolić/cityportal.hr

U razmaku od samo devet minuta! Nakon odmora nogometa je bilo malo ali dosadno nije bilo zbog gore opisanog a što nije poželjno na susjedskom dvoboju koji o ničem posebnom ne odlučuje osim možda o pobjedničkom egu.

 

 

 

JELAČIĆ (V) – VATROGASAC (K): 2 – 3
VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 8. travnja 2017. od 16.30. Gledatelja 60. Sudac: Ivica Jakopic (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnoci: Marko Vuković (Sveti Ivan Zelina) i Karlo Cvetko (Zagreb). Delegat: Zdenko Slopko (Velika Gorica).

 
STRIJELCI: 1:0-D. Matković (14-11m), 2:0-Hmelina (21), 1:2-Novak (32), 2:2-Barišić (39), 2:3-Novak (41).

 
JELAČIĆ (4-2-3-1): Kruno Šipušić-Hrkovac, Debijađi, Kovačević, Horvat-Hmelina, D. Matković-Šanović (od 58. Karlović), Panić (od 75. Srbelj), Krešo Šipušić-Mikulin.
TRENER: Mladen Arbanas

 
VATROGASAC KOBILIĆ (4-4-2): Krvarić-Grabović (od 87. Žgela), Čavar, Čupmek, Muhić (od 90. T. Mirenić)-Barišić (od 79. Jerbić), Kontić, Ivkić (od 58. Vodelšek), Matanović-Novak, Šošić (od 63. Čaić).
TRENER: Juro Gavran

 
IGRAČ UTAKMICE: Marko Novak


Jubilarna Samoborska salamijada