Prijava

Vaša prijava

Sedam medalja iz Zaprešića za Taekwondo klub Velika Gorica


Taekwondo klub Velika Gorica nastupio je u subotu na Zaprešić Open-u 2017. Natjecanje je okupilo je preko 600 natjecatelja iz sedam klubova iz četiri države koji su se borili u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora.

Goričani su na turniru, koji je po izboru HTS-a prvi od tri kriterijska turnira za juniorsko Europsko prvenstvo koje će se održati u studenome na Cipru, nastupili sa 17 natjecatelja i osvojili sedam medalja, tri zlata, dva srebra i dvije bronce.

Ema Zaaloker, Marija Borović i Sara Habijančić osvojile su prva mjesta, Anamaria Kovčalija i Nina Mikulin u Goricu su donijele srebra, a treće mjesto izborile su Sara Anđelić i Barbara Tarandek. U sveukupnom poretku gorički taekwondoisti su zauzeli 4. mjesto, ali su u sveukupnom poretku djevojaka bili najbolji.

“S obzirom da je Zaprešić open 2017 prvi od tri kriterijska turnira za Europsko juniorsko prvenstvo bilo je očekivano da će konkurencija u uzrastu juniora biti brojna. Naš klub je u toj konkurenciji nastupio sa šest juniorki te se okitio s dva srebra. Možda malo nezadovoljni se vraćamo s ovog turnira, ali kako znamo da nam je ritam u zadnjih mjesec dana bio dosta iscrpan i cure su dosta potrošene moramo biti zadovoljni učinkom. Čekaju nas još dva kriterijska turnira i sve opcije su otvorene. Znamo koliko mogu naše cure i to će one zasigurno pokazati na nadolazećim turnirima”, rekao je Igor Matić iz Taekwondo kluba Velika Gorica.