Prijava

Vaša prijava

FOTO Atletičaru Dominiku Počekalu uručena invalidska kolica za sport


Projektom „21 kolica za sport“ Udruge Hrvatska reprezentacija, u svakoj našoj županiji po jedan mladi aktivni sportaš ili sportašica s invaliditetom dobit će toliko potrebna posebno prilagođena kolica za kvalitetnije bavljenje sportom. Za područje Zagrebačke županije donacija OTP Leasinga večeras je u Velikoj Gorici uručena atletičaru Dominiku Počekalu. Dominik je odmah isprobao svoja nova kolica, koja će mu omogućiti postizanje još boljih rezultata.

08.06.2017. – Velika Gorica – Akcija ’21 kolica za sport’. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Kolica su dobra! Zahvaljujem se na ovoj donaciji koja će mi jako puno značiti za moj sportski rast. Nastavit ću se truditi. Hvala Hrvatskoj reprezentaciji, Darku Matiću, mom klubu i treneru Ivanu Čengiću“, poručio je atletičar.

Predsjednica uprave OTP Leasinga Renata Pondeljak pozvala je sve koji to mogu, osobito tvrtke da i oni pomognu sportašima s invaliditetom.

 

„Pokazati razumijevanje i uvažavanje te pomoći onima pred koje je život postavio jedan teži, drugačiji put, trebala bi biti odgovornost svake zajednice pa tako i tvrtki da se uključe i podrže ovakve društveno korisne programe“, kazala je Pondeljak.

08.06.2017. – Velika Gorica – Akcija ’21 kolica za sport’. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Kolica za sport potrebna su svakom sportašu s invaliditetom i ona trebaju biti postati projekt na razini države, naglasio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

 

„Mi iz godine u godinu vodimo razgovore s Ministarstvom zdravstva da bi se to osobama s invaliditetom omogućilo od najranije dobi i ukazujemo na potrebu da se to ugradi u državne programe“, rekao je Kovačić.

08.06.2017. – Velika Gorica – Akcija ’21 kolica za sport’. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec pohvalio je organizatora na predanom humanitarnom radu i akciji koju provodi u svim hrvatskim županijama. Istaknuo je i kako Grad Velika Gorica kontinuirano povećava standard sportaša s invaliditetom.

 

„I to je rezultiralo sjajnim uspjesima, kako na domaćim, tako i na međunarodnim natjecanjima. Mi kao Grad smo izuzetno ponosni da imamo tako kvalitetne sportaše. Oni su promotori Velike Gorice, naše Županije i Domovine Hrvatske u cjelini“, napomenuo je Kolarec.

Galerija fotografija:


Varaždin