Prijava

Vaša prijava

Marta Trgovac druga, a Maja Kos treća na Prvenstvu Hrvatske u šahu


Na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u šahu koje je igrano u Trogiru gorička šahistica i članica Šahovskog kluba Polet Marta Trgovac osvojila je 2. mjesto u kategoriji do 11 godina. Na Prvenstvu je bila uspješna još jedna članica Poleta, Maja Kos koja je izborila 3. mjesto u kategoriji do 7 godina.

Foto: ŠK Polet

“Očekivali smo od Marte da osvoji prvo mjesto. Bila je spremna i sve je išlo po planu do finalnog meča. Tu je partiju loše počela zbog pritiska da mora pobijediti jer je vodila. Presigurno je otvorila i ostala je pasivna te se nije ponovno aktivirala. Maja će ovim mjestom sigurno dobiti motivaciju da vježba i dalje i bude bolja iduće godine. Zadovoljan sam njihovim rezultatima jer smo planirali da bude bar jedan pehar, a još je bolje što su dva”, objasnio je predsjednik Šahovskog kluba Polet Zlatko Rožić.

Ipak, Marta je svojim dosadašnjim rezultatima izborila put na Europsko prvenstvo koje će se održati u rujnu u Rumunjskoj. Mlada nada Poleta natjecati će se u kategoriji do 12 godina, iako joj je tek 11.