Prijava

Vaša prijava

Udarnik pobijedio Maksimir za otišlu legendu Josipa Rusa Dedu


Prvenstveni dvoboj 8. kola 3. HNL Udarnika i Maksimira započeo je minutom šutnje za legendu Udarnika Josipa Rusa Dedu koji je preminuo u subotu 30. rujna 2017. na dan utakmice. Da se to nije dogodilo, i da je Deda zdrav, sigurno bi nazočio utakmici i bio zadovoljan igrom ali ne i rezultatom jer su njegovi udarnici imali prigoda zelenima iz Maksimirske šume opaliti “petardu”.

Do 23. minute ništa spomena vrijednog nije odigrano a onda su Brajko i Džaja započeli seriju neiskorištenih prilika za Udarnik. Do kraja prvog dijela Čolić glavom nakon kornera i Karamatić iz slobodnjaka pogađali su još i gredu. U 49. minuti konačno zasluženo vodstvo domaćih. Filip Hodak probio je desnu stranu i namjestio zicer Nikoli Brajku i bilo je 1:0.

Nakon pogotka, Maksimir je sazrio za veliki pad, raspad i potop. Udarnik je nizao zicere u seriji preko Džaje (53. minuta), Kovačića (58), Brajka (65. i 76.) i Hodaka (66) ali vratar Luka Spudić i nespretnost spomenutih, krivci su što lopta više nije ulazila u mrežu gostujuće momčadi.

Nevjerojatno je kakve su to izrađene prigode bile i Udarnik će morati dati “carstvo” za golgetera jer ozbiljnije momčadi će ubuduće kažnjavati takve propuste. Maksimirci to nisu znali a ni mogli a pred sam kraj dvoboja razočarani (igrom svoje momčadi) i ljutiti direktor Maksimira Dinko Vulelija vidio je nekakve prekršaje za najstrožu kaznu ali za mnoge, a intimno vjerojatno i za njega samog, to nije bilo nimalo realno.

 

 

UDARNIK – MAKSIMIR: 1 – 0
VELIKA GORICA SRC Kurilovec. Igrano 30. rujna od 16 sati. Gledatelja 150. Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Pomoćnici: Diego Biljuh (Marčana) i Igor Bahun (Rijeka). Četvrti sudac: Rajko Igor. Delegat: Nedjeljko Kozlovac (Jastrebarsko)

STRIJELAC: 1:0-Brajko (49).

UDARNIK (4-2-3-1): Kranjčec-M. Grdenić, Ladović, Čunčić, Čolić (od 46. Šarić)-Krsnik, Kovačić-Hodak (od 85. Horvat), Karamatić, Džaja (od 75. Kelava)-Brajko.
TRENER: Damir Biškup

MAKSIMIR (4-2-3-1): Spudić-Valković, Drobnjak (od 66. Mioć), Totić, Puklin-Krznar, Čibarić-Glasnović (od 75. Kurbalić), Jung (od 60. Prpić), Mohač-Maloku.
TRENER: Goran Gajzler

IGRAČ UTAKMICE: Božidar Karamatić