Prijava

Vaša prijava

Krizi se ne nazire kraj


Da je seniorska momčad Mraclina u jednoj od najvećih rezultatskih kriza u novije vrijeme zorno pokazuje statistika koja je nemilosrdna za klub iz Nove grabe. Vjerovali ili ne zadnju službenu pobjedu nogometaši Mraclina zabilježili su gotovo prije pet mjeseci, točnije 3. svibnja ove godine kada su minimalnim rezultatom u prošloj sezoni Jedinstvene županijske lige svladali Strmec iz Bedenice rezultatom 1:0. Nakon toga ubilježili su 6 poraza u prvenstvu i jedan u Kupu NSVG. Nakon ispadanja u niži rang 1. Županijske lige ove jeseni samo su uspjeli remizirati kontra Bune, dok su se porazi kasnije nizali kao po traci, čak 6 prvenstvenih i jedan u Kupu NSZŽ. Potvrda je to da se Mraclin nalazi u dubokoj krizi kojoj se ne nazire kraj.

Brcko bez muke do bodova
Gosti iz Božjakovine nisu trebali uložiti previše truda da upišu nove bodove protiv beskrvnih i neborbenih domaćih igrača na odličnom travnjaku Nove grabe. Iako je Mraclin rano poveo golom Bobesića to je bilo sve od njih. Gotovo u cijeloj utakmici kasnije domaći nogometaši pokazali su igru bez ideje i srčanosti za nešto više. To im se osvetilo krajem prvog dijela utakmice gdje je slaba obrana izigrana u tri poteza gostiju koju je završio Perić. Indolentna igra prikazana je također u nastavku, to gosti itekako koriste za vodstvo golovima Gredelja i Dorotića do 63. minute. Iako je Mraclin smanjio rezultat iz kaznenog udarca koji je plod više slučajnosti nego dobre igre, za nešto više domaći igrači nisu imali karakter. Brcko je potvrdio zasluženu pobjedu iz slobodnog udarca gdje se vidjelo da zamjenski golman Feljan tada, ali i u čitavoj utakmici nema dovoljno golmanskih vještina čuvati vrata u važnim utakmicama – baš kao i obrana ispred njega. Jednostavno, Mraclin je trenutno momčad bez igre i strasti.

MRACLIN – BRCKO 2:4

Mraclin. SRC Nova graba. Gledatelja 50.; Sudac: Mikšec (Zagreb). Pomoćnici: Kokot i Jantoljak (oba iz Vrbovca).

STRIJELCI: 1:0 – Bobesić (6), 1:1 – Perić (43), 1:2 – Gredelj (58). 1:3 – Dorotić (63), 2:3 – Čičak (67 – 11 m), 2:4 – Antunović (69).

MRACLIN: Feljan, Hmelina, Čičak, M. Kos (od 65. V. Galeković), Jurić (od 71. Ćevid), Dolibašić, J. Domitrović, J. Cvetnić (od 55. D. Rus), A. Domitrović, Bobesić (od 66. Novosel), Onić. TRENER: Vlado Horvat.

BRCKO: Pintar, Krapec, Milin (od 24. Čaćić), Dominić, Kojundžija, Antunović (od 74. Brkić), Šižgora (od 65. Žutak), Perić, Gredelj, Cindrić, Dorotić. TRENER: Ivan Žaja.