Prijava

Vaša prijava

FOTO Prvi Međunarodni judo turnir Kup Turopolja okupio 250 natjecatelja


Oko 250 natjecatelja od 10 do 14 godina natjecalo se danas u Gradskoj sportskoj dvorani na prvom izdanju Međunarodnog judo turnira Kup Turopolja koji je organizirao Judo klub Kokica. U Goricu je tako došlo 20 klubova iz cijele Hrvatske te jedan klub iz Ukrajine. Na četiri tatamija djeca su se borila za svoje klubove u tri starosne kategorije U-10, U-12 i U-14, podijeljene još i po kilaži te spolu.

04.11.2017. Velika Gorica – U Gradskoj sportskoj dvorani održan 1. Kup Turopolja u organizaciji Judo kluba Kokica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Dogovorili smo se unutar kluba, ali i s Judo klubom Pinky, jer imamo samo jedno judo natjecanje, a htjeli smo da se ovi mlađi natjecatelji natječu bar jednom u šest mjeseci, pa smo tako odlučili u Gorici organizirati još jedno natjecanje ‘Kup Turopolja‘. U judu je uvijek tako da se družimo, djeca se upoznaju na natjecanjima i postanu prijatelji, a na treninzima vježbamo da budu što bolji”, objasnio je Slaven Zgurić, trener u Judo klubu Kokica.

Judašima u starosnoj kategoriji do 14 godina ovo je i priprema za skorašnje Prvenstvo Hrvatske, dok su se mlađi došli samo zabaviti. No, i njima su ovakve borbe važne kako bi bili što bolji. Tako je i za članicu Judo kluba Kokica Editu Zvonarić koja je uspjela izboriti pobjedu u svojoj kategoriji do 10 godina i 44 kilograma:”Treniram već tri godine. Prvu borbu sam pobijedila na waza-ri, a drugu na ippon”.

Eva i Jona iz Judo kluba Sakura također kažu kako im je ovo natjecanje bilo jako zabavano.

“Super mi se bilo boriti i dobio sam jedan bod pa sam izgubio sve tri borbe, nažalost”, kazao je Jona i dodao kako će nastaviti trenirati kako bi bio što bolji.

Galerija fotografija