Prijava

Vaša prijava

FOTO Prvi bod za odbojkašice Velike Gorice


Utakmice između odbojkašica Velike Gorice i Siska prijašnjih godina bile su  dekorirane korektnim rivalstvom i borbom za prestiž, a u ovoj natjecateljskoj sezoni to su susreti čiji bi ishodi mogli biti odlučujući za ostanak u ovom rangu. Sadašnji sastavi su kompletno dizajnirani, postave čine uglavnom srednjoškolke, i nije nikakvo iznenađenje da su na dnu redoslijeda. Sisak se ipak bolje prilagodio (prisilnoj) smjeni generaciji, a OK Velika Gorica je (pre)kasno reagirala na odlazak pet igračica.

Jučerašnji susret je to zorno pokazao, iako je  konačni ishod mogao biti i drugačiji. Sisak je lagano dobio prvi set, domaće su (bez oboljele Marije Vuglenović) uzvratile u drugom, a treći je bio dramatičan i odredio je zapravo konačni ishod. Naime, neke od sudačkih odluka u trećoj dionici nisu najbolje ‘sjele’ treneru Vinku Ivelju (djelomično je bio u pravu) i teško se pomirio s gubitkom seta (trajao je 30 minuta) nakon uvjerljivog vodstva (19:10, 20:14, 23:19) i propuštene set lopte (26:25).

Odlučujući 5. set domaće su bolje otvorile (4:1), Siščanke su se vratile (5:5), strane su promijenjene na 6:8, trener Ivelj pokušao je bezuspješno s dva time outa (7:10, 8:12) zaustaviti ekipu gostiju (9:15). Velika Gorica je izgubila i petu utakmicu u nizu, a utjeha domaćim igračicama je prvi osvojeni bod u prvenstvu.

Galerija fotografija

1.B liga odbojkašica – skupina Centar, 5. kolo

OK Velika Gorica – OK Sisak 2:3 (15:25, 25:14, 26:28, 25:19, 9:15)

Velika Gorica. Gradska sportska dvorana. Gledatelja 100. Nedjelja, 05.11.2017., 17 sati. Suci: Tomislav Adamek i Luka Humski (oba Zagreb). Delegat: Vinko Dobrić (Zagreb).

VELIKA GORICA: Magdalena Fabijanec, Marija Uzelac, Iva Petrović, Helena Senjić, Dorotea Mihalinčić, Lana Jurković, Petra Kraljević, Lucija Marijan (L), Petra Petrović, Valentina Pavišić, Matea Fabijanec (cap.), Antonia Mlinac (L). Trener: Vinko Ivelj. Pomoćnik: Dražen Uzelac.

SISAK: Leonarda Cvanciger, Hana Petrović, Anamarija Popara, Eva Kovačević, Eva Bakrač, Klara Šiško, Veronika Grubor, Nika Rimaj, Mia Pavušek, Marija Bajuti, Anja Kaurić, Ivona Šiško. Trener: Jasmin Ramić.