Prijava

Vaša prijava

FOTO Veliki optimizam u redovima drugoligaša HNK Gorica


Pripreme drugoligaša HNK Gorica za nastavak proljetnog dijela prvenstva počele su danas s unaprijed pripremljenim protokolom, koji je otvoren sastankom igračkog kadra, kompletnog stručnog stožera, klupskog vodstva i predstavnika medija. Nazočne je pozdravio predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko i kratko obrazložio nastavak klupske politike koja bi trebala rezultirati plasmanom kluba u Prvu ligu. Predsjednik je ponovio riječi koje je izgovorio ljetos pred početak aktualnog prvenstva: ”Struka je ta koja određuje i realizira sportske ambicije, a klupski aparat je tu da učini sve potrebno za realizaciju realnog cilja.”

Trener Ivan Prelec obrazložio je plan priprema po kojem bi u drugoj pripremnoj fazi Gorica imala sedmodnevni trenažni boravak u Medulinu (03. do 10. veljače) u kojem bi ne samo intenzivno trenirala nego i odigrala tri test utakmice. Izrazio je zadovoljstvo zbog povratka u klub Matije Dvornekovića (jesenas je igrao na Islandu), kao i najavljenim pojačanjima iz inozemstva. Uvjeren je da sadašnja momčad s pojačanjima može imati ne samo isti učinak kao u jesenskoj polusezoni nego i bolji, a to bi najvjerojatnije Gorici donijelo ulazak u prvoligaški rang.

Slično odnosno skoro isto razmišljanje kao trener imaju kapetan Hrvoje Jančetić, Matija Dvorneković i Michal Maslowski, koji u svojim izjavama naglašavaju dobru atmosferu u svlačionici i riješenost svih igrača da iskoriste jedinstvenu prigodu za ulazak u najviši nogometni razred. Prvi trening igrači su odradili dijelom u teretani, a nastavili su na igralištu s umjetnom travom.

HNK Gorica je jesenski dio prvenstva s 32 boda okončala na 2. mjestu, bodovno poravnata s Dugopoljem i bodom prednosti ispred Sesveta te 5 bodova više od Varaždina: 1. Dinamo II 37 (19 11 4 4 26:12), 2. Gorica 32 (19 9 5 5 21:16), 3. Dugopolje 32 (19 9 5 5 21:17), 4. Sesvete 31 (19 9 4 6 24:20), 5. Varaždin 27 (19 7 6 6 20:19), . . . Prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva Gorica igra doma protiv Hajduka II (02. ožujka).

Galerija fotografija