Prijava

Vaša prijava

Kurilovec na Zagrebellu deklasirao Zagreb 3:1!


10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Cityportal je mnogo pisao o negdašnjim blistavim danima kluba iz Kranjčevićeve i onima koji su branili bijeli dres s plavim grbom grada Zagreba. Danas su tamo neka druga vremena i neki drugi ljudi pa nakon utakmice Zagreb-Kurilovec 1:3 (prošle jeseni Udarnik je također bio bolji 2:1), pozornost zaslužuju samo protagonisti iz gradske četvrti Velike Gorice. Kurilovčani mogu biti ponosni bez obzira što je Zagreb pao vrlo nisko (može li još niže?). Događanja na Zagrebellu komentirao je sportski direktor Kurilovca Darko Janječić koji ima mnogo zasluga za kurilovečke dane ponosa i slave kakvih još bilo nije (Kurilovec je trenutno negdje 30. klub u Hrvatskoj, odmah iza 10 prvoligaša i 12 drugoligaša te nekoliko možda kvalitetnijih trećeligaša).

10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

 

“Bila je to odlična prava prvenstvena utakmica na prirodnoj travi u Veslačkoj jer se travnjak u Kranjčevićevoj čuva(o) za polufinalnu kup utakmicu na razini Hrvatske u utorak između Lokomotive i Hajduka. Ambijent je i u Veslačkoj bio primjeren jer je bilo oko 100 navijača iz Kurilovca, Velike Gorice i okolnih mjesta. Igrali smo u glanc novim dresovima primjerenim novom imenu. U prvom poluvremenu bilo je ravnopravno s realnim rezultatom 0:0. U nastavku dokazali smo kvalitetu i odličnu fizičku pripremljenost (čestitka trenerima Damiru Biškupu i pomoćniku Jurici Šimiru). Za 1:0 u 57. minuti naš maestro Ante Džaja majstorski je asistirao Ivanu Horvatu koji je usprintao iz drugog plana i rutinirano zabio. Već u 62. minuti Horvat je probio stranu i ubacio a Filip Hodak je izbliza zakucao glavom. Našu dominantnu igru zaokružili su 18-godišnji poletarac Marko čolić koji je izborio kazneni udarac i izvođač Matej Kelava koji je sigurno zabio za nedostižnih 3:0. Mogli bi se mi u Kurolovcu još hvaliti, jer smo to zaslužili, ali nemam(o) više vremena. Idemo ovo proslaviti! “-kazao je odmah nakon tekme dobro raslopoženi Darko Janječić.

 

10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Dobar tek i živjeli a velike čestitke svima u Kurilovcu! Zaslužili su slavlje i trenutno treču poziciju u redoslijedu 18 relativno renomiranih klubova 3. HNL zapad. Evo kako je Janječić ocijenio svoje igrače: Kranjčec 7, Grdenić 7, Ladović 7, Čunčić 7, Čurek 7, Povoljnjak 7 (Celčić 7), Džaja 7,5, Horvat 8 (M. Čolić-), Kelava 7,5, Hodak 7,5 (Šarić 7), Brajko 7. Trener: Damir Biškup 8.

 

10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

ZAGREB-KURILOVEC 1:3
ZAGREB Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Igrano 10. žujka 2018. od 15 sati. Gledatelja 200. Sudac: Igor Marić (Sisak). Pomoćnici: Nikola Grgurić i Tomislav Valešić (oba iz Kutine). Četvrti sudac: Davor Ješić (Sisak). Delegat: Jakob Bičvić (Tar).

 

STRIJELCI: 0:1-Horvat (57), 0:2-Hodak (61), 0:3-Kelava (86-11m), 1:3-Budan (87).

 

ZAGREB: Javor, Surać, Hasan, Perić, Samodol (od 71. Burilo), Matijašević, Regović, Kauzlarić, Tokić, Pavlic (od 67. Budan), Kaltok (od 89. Jurak).
TRENER: Dražen Medić

 

KURILOVEC: Kranjčec, Grdenić, Ladović, Čunčić, Čurek, Povoljnjak (od 71. Celčić), Džaja, Horvar (od 81. M. Čolić), Kelava, Hodak (od 62. Šarić), Brajko.
TRENER: Damir Biškup

 

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Horvat