Prijava

Vaša prijava

VGF: Pjesma “San” osvojila žiri


Pjesmu „San“ vokalnog sastava DIM stručni žiri je proglasio najboljom ovogodišnjom skladbom 6.Velikogoričkog glazbenog festivala.  Sastav je osnovan u sklopu Kulturno-umjetničkog društva Delnice, djeluje već tri godine, a čine ga devet djevojaka. Test za pobjedničku pjesmu napisao je Marko Kovačić, aranžman potpisuje Marko First, a za glazbu je odgovoran voditelj vokalne skupine Damir Zagoršćak.

Osim žirija, najbolju skladbu po svojem izboru birala je publika, a titulu je ponio „Brata spasi band“ s pjesmom „Vatrogasna“, koji je ujedno osvojio i drugu nagradu žirija. Tekst i glazbu za „Vatrogasnu“ potpisuje Matija Galeković, a aranžman Roman Gross.

Treće mjesto su podijelile skladbe Japa, jel me vidiš? – Kvarteta Gubec i Volim te Gorico moja, Dražena Kurilovčana koja je osim toga proglašena najboljom zavičajnom skladbom, a nagrađeni autor je Vlado Smiljanić.

VATROGASNA

„Do sada je izvedeno 104 pjesme, od kojih 80 govori o Turopolju, Pokuplju, Vukomeričkim goricama, Posavini… Cilj nam je bio da iznjedrimo neke nove vrijednosti.   – istaknuo je umjetnički ravnatelj festivala Ivica Potočnik.

Nagradu za najbolji tekst, ponio je TS Alibi za pjesmu „Dedine reči“ čiji je tekst napisao Matija Galeković, koji potpisuje glazbu i aranžman ove skladbe. Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Nataša Mirković s pjesmom „Turopolje ti zemaljski raju“ .

GALEKOVIĆ

Te večeri, publika je mogla čuti 22 skladbe koje su posebno odabrane za festival.