Prijava

Vaša prijava

Sjajna serija novog trećeligaša


Nogometna hierarhija u Velikoj Gorici posložena je idealno jer drugoligaš HNK Gorica ozbiljno kuca na vrata elitnog razreda a Kurilovec je snažan trećeligaš koji bi kvalitetom mogao konkurirati i za 2. HNL (čelnici kluba su razboriti, realni i mudri jer zasad nisu zatražili licencu za jači rang). Novom pobjedom u Dugom Selu (1:0, strijelac Matej Kelava) novi među trećeligašima nastavio je sjajnu seriju od šest pobjeda i jednog remija. Tako dobre rezultate uporno je kroz sezonu najavljivao sportski direktor kluba iz Kurilovca, gradske četvrti u Velikoj Gorici, Darko Janječić koji je jedan od najzaslužnijih tvoraca malog nogometnog čuda iz donedavno male i skromne sredine.

 

Darko Janječić i predsjednik Daniel Gorenc. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

“Posljednji poraz doživjeli smo u Sesvetama od Dubrave Tim Kabela 28. listopada 2017. u 13. kolu (1:3). Nakon toga nanizali smo 6 pobjeda i jedan neočekivani remi protiv Segeste na domaćem terenu kolo ranije. Tada nismo ušli dobro u utakmicu jer smo pobjedu unaprijed upisali i nismo bili pravi a promašili smo i 2-3 stopostotne prilike i Segesta je zasluženo uzela bod. Meni Kurilovec nije nikakvo iznenađenje i govorim od ljeta da ćemo biti među prvih pet u ligi a naše trenutno 3. mjesto u redoslijedu je plod naše kvalitete i odlične atmosfere. Prema slobodnoj procjeni Kurilovec je trenutno negdje od 25. do 30. poziciji po kvaliteti na nogometnoj karti Hrvatske. Zasluge prvenstveno idu igračima i struci. Mislim da je trener Damir Biškup najkvalitetniji u ligi a moram spomenuti i pomoćnika mu Juricu Šimira. Mi iz Uprave samo ih pratimo koliko možemo i znamo. Navijači su također za primjer jer ih je i u Dugom Selu bilo šezdesetak”– istaknuo je Janječić koji je za Cityportal i SN uvijek na dispoziciji i nastavio.

 

Jurica Šimir, Darko Janječić i Damir Biškup

 

“Pobijedili smo Dugo Selo potpuno zasluženo ranim golom igrača utakmice Mateja Kelave u 9. minuti nakon sjajne akcije Kovačića i Hodaka. Teren je bio prilično loš i neravan ali utakmica je bila prava prvenstvena čvrsto na rezultat. Pobjeda je tim vrednija jer smo igrali bez standardnih stopera Čunčića (3 žuta kartona) i Ladovića (kažnjen zbog nediscipline) te našeg prvog strijelca Brajka (gripa). U obrani su igrala naša 4 mlada igrača ispod 21 godine. Stoperi su bili Šoštarec i Ivan Čolić koji imaju po 21 godinu a bočni Čurek i Grdenić sa po 19 godina tako da za budućnost ne brinemo”– kao i uvijek optimist je Janječić.

 

Evo kako je svoju momčad ocijenio sportski direktor Kurilovca u formaciji 4-2-3-1: Kranjčec 6,5-Grdenić 6,5, Šoštarec 6,5, Čurek 6,5, I. Čolić 6,5-Celiček 6 (od 63. Povoljnjak 6), Kovačić 6,5-Džaja 6 (od 76. Šarić -), Horvat 6, Hodak 6 (od 68 Brčić-), Kelava 7. Trener: Damir Biškup 7. Igrač utamice: Matej Kelava.

 

10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“Slijedeću utakmicu u sklopu 21. kola igramo 30. ožujka 2018. na Veliki petak u 16:15 sati na SRC Udarnik a u goste nam dolazi momčad HAŠK-a iz Zagreba. Trener Biškup neće moći računati na požutjele Čureka i Ivana Čolića ali u momčad se vraćaju Ladović, Čunčić i Brajko”– otkrio je na kraju sportski direktor Kurilovca Darko Janječić.