Prijava

Vaša prijava

Hajduk u 25 minuta prizemljio Goricu


Gorica nije uspjela ostati neporažena u svom četvrtom gostovanju ove sezone, a ovo je prvi poraz Gorice u posljednjih deset kola. Goričani su ovu utakmicu odgodili za ponedjeljak na zahtjev Hajduka zbog prvoligaškog derbija koji se igrao u nedjelju.
Igrači Gorice nisu imali rješenja za Domagoja Bradarića koji se do 17. minute dva puta se upisao u strijelce za početno vodstvo Hajduka 2:0. Već na samom otvaranju susreta Bradarić je iskoristio smušenost u obrani Gorice, i sa oko 20 metara prizemnim udarcem svladao Kahlinu..
U 17. minuti zabilježili smo još jednu pogrešku Gorice na sredini terena, Kreković i Bradarić odigrali su kratku kombinaciju na deset metara, Bradarić je ostao sam i pogodio za 2:0.

U 25. minuti Hajduk je stigao do nedostižnog vodstva i praktički riješio utakmicu. Kreković je presjekao dodavanje Damira Žutića, sjurio se prema vratima, prošao i vratara Kahlinu te od vratnice pogodio za 3:0.
Gorica je ozbiljnu priliku stvorila u 50. minuti utakmice gdje je nakon kombinacije pred kaznenim prostorom lopta došla do usamljenog Belivea Atiemwena koji s otprilike deset metara nije uspio savladati vratara Hajduka.

Hajduk je u 66. minuti ostao s igračem manje kada je Gustavo Carbonieri dobio drugi žuti karton. Unatoč tome Hajduk je bez većih problema čuvao stečenu prednost sve do 90. minute kada je u kaznenom prostoru srušen Atiemwen. Sudac Goran Pečarić pokazao je na bijelu točku, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Victor Astafei.

Tek što je lopta krenula s centra Hajduk je došao do novog pogotka. Gorica se potpuno otvorila, a jednu pogrešku na lijevoj strani gostiju je iskoristio Teklić probio stranu i pronašao usamljenog Palaversu na drugoj strani je pored vratara pogodio za konačnih 4:1 splićana.
Ovaj neočekivani rezultat nikako se nije uklopio u planove velikogoričkog drugoligaša koji si više nikako ne smije dozvoliti novi kiks želi li direktnim plasmanom osigurati igranje u I HNL, a već u subotu je na rasporedu veliki derbi između Gorice i Varaždina koji za Goricom zaostaje 3 boda.

 

HAJDUK II – GORICA 4:1 (3:0)
28. kolo Druge HNL
Stadion Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)
Strijelci: 1:0 Bradarić (4), 2:0 Bradarić (17), 3:0 Kreković (25), 3:1 Astafei (90), 4:1 Palaversa (90)

 

HAJDUK: Ljubić, Bašić, Batarelo, Šuto (od 60. Carbonieri), Memolla (od 56. Relota), Bradarić, S. Jurić, Pasariček, Palaversa, Teklić, Kreković (od 73.Sahiti).
Trener: Siniša Oreščanin

 

GORICA: Kahlina, Čagalj, Dvorneković, Ljubisavljević, Žutić, Zenko (od 46. Ojamaa), Mtchedlishvili (od 72. Špičić), Asafei, Maslowski, Krsnik (od 46. Atiemwen), Marin.
Trener: Ivan Prelec