Prijava

Vaša prijava

Gorica sa četiri pogotka potopila Varaždin, brojni gledatelji uživali u nogometu


Sve što od nogometa želimo i u što u nogometu vjerujemo ove subote smo vidjeli u Velikoj Gorici. Obitelji s djecom, navijači oba kluba na istoj tribini, mnogo poznatih lica u i izvan sporta koja su bila tek jedan od detalja prelijepog velikogoričkog dekora, a sve zbog derbija koji su neki okarakterizirali kao utakmicu godine u II HNL. Možda je to doista i bila utakmica godine, ali važnije od tog podatka je onaj da je u ovoj utakmici – pobijedio nogomet. Nikako nevažno, a za hrvatske prilike iznimno pohvalno i pozitivno je za spomenuti da je derbi protekao bez ijednog incidenta (sitna dobacivanja u navijačkom žaru ćemo danas zaboraviti jer kad bi to morali istrpjeti i na budućim utakmicama u korist boljitka nogometa – potpisujemo odmah). Kad to kažemo tada smo sigurni da je i na tribinama i na terenu bilo sve odlično, da je suđenje bilo u duhu nogometa i bez utjecaja na rezultat, a da su uz sve navedeno gledatelji vidjeli šest pogodaka, a utakmicu je u direktnom TV prijenosu prenosila Hrvatska nogometna televizija.

Počelo je uraganski, a Gorica je već u prvoj minuti preko Atimwena uzdrmala vratnicu Nevistićevog gola. Domaći su gospodarili terenom i prilikama koje su se redale, da bi u 36. minuti nakon što je Mchedlisvili oteo jednu loptu Šimeku Dinko Matošević pogodio neobranjivo glavom za 1:0. Gosti su poravnali na 1:1 u 42. minuti utakmice iz prekida. Jertec je izveo ubacivanje sa oko četrdeset metara, obrana Gorice je stala gotovo na 25 metara što je Senjić kaznio ulaskom iza leđa zadnje linije Gorice i pogotkom za izjednačenje. No to nije bilo sve. U 45. minuti Matošević koristi loše primanje Šimeka u svom kaznenom prostoru te nakon nekoliko koraka topovski zabija pored Nevistića za veliko veselje prisutnih i novo vodstvo Gorice.

Odmah nakon odmora Gorica i dalje traži pogodak, a u tome i uspijeva u 52. minuti kada Marina glavom povisuje vodstvo Gorice nakon ubačaja Maslowskog. Gorica se nakon vrlo dobrih šezdeset minuta zadovoljila vodstvom te povukla u zonu obrane što su gosti iskoristili u 75. minuti pogotkom Droždeka iz kaznenog udarca nakon što je u šesnaestercu u dvoboju sa Ojamom pao Bamidele. Varaždin je do kraja pokušao stvoriti priliku za izjednačenje, ali u posljednjim minutama utakmice pogodak za konačnih 4:2 postigao je Victor Astafei. Ovom pobjedom Gorica se vratila na 6 bodova razlike pred Varaždinom, a već slijedećeg vikenda je očekuje vrlo teško gostovanje u Sesvetama.

GORICA – VARAŽDIN 4:2 (2:1)

VELIKA GORICA. Gradski stadion. Gledatelja 1000. Sudac: Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Lacović i Janić. Četvrti sudac: Čuljak. Delegat: Capan.

STRIJELCI: 1:0 – Matošević (36), 1:1 – Senić (42), 2:1 – Matošević (45), 3:1 – Marina (52), 3:2 – Droždek (75 – 11 m), 4:2 – Astafei (90).

GORICA (4-2-3-1): Kahlina – Mchedlisvili (od 66. Žutić), Čagalj, Ljubisavljević, Špičić – Marina (od 74. Astafei), Maslowski – Matošević (od 55. Dvorneković), Zenko, Ojamaa – Atimwen.
TRENER: Ivan Prelec

VARAŽDIN (4-2-3-1): Nevistić – Šimek, Celić, Senić, Bamidele – Jevtoski (od 46. Kolarić), Golubar – Glavica, Jertec, Droždek – Sačer (od 74. Klepač).
TRENER: Mario Kovačević.