Prijava

Vaša prijava

Dean Klafurić i Legia osvojili Poljski kup


Grlić, Hrkovac, Japec, Prelec i Črnko na finalu kupa u Varšavi. Foto: cityportal.hr

 

Jučer (srijeda, 2. svibnja) je Legia iz Varšave, pod vodstvom prvog trenera Deana Klafurića, u finalu Poljskog kupa, pobijedila Arku Gdyniu 2:1 golovima Niezgode (12) i Cafua (29). U kadru Legije bilu su i Antolić, Vešović te Eduardo. Igrano je na nacionalnom stadionu u Varšavi.

 

 

Prepun nacionalni stadion u Varšavi/Dean Klafurić i predsjednik Gorice Nenad Črnko. Foto: cityportal.hr

 

Gosti Klafurića, pa tako i Legie, bili su predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko, treneri Ivan Prelec i Damir Grlić te Dubravko Hrkovac i Kristijan Japec. Podsjetimo, Klafurić je u Varšavu otišao s Jozakom upravo iz HNK Gorice gdje je bio šef struke i imati će velike zasluge u slučaju da Velikogoričani uđu u elitni razred nogometa u Hrvatskoj (jedno nogom su već unutra).

 

Prepun nacionalni stadion u Varšavi. Foto: cityportal.hr

Upravo Dean Klafurić bio je veliki zagovornik ustoličenju Preleca za njegova nasljednika. Inače, Klafurić je iz Velike Gorice a kao vrlo mlad igrao je za Radnik dok se 1992. ulazilo u 1. HNL. Nakon finala u Varšavi, treneri Prelec i Grlić odmah su se vratili u Veliku Goricu dok su Črnko, Hrkovac i Japec produžili boravak kod Klafurića, najvjerojatnije do petka. Ubrzo već slijedi novo gostovanje u Sesvetama jer tamo u subotu igra Gorica važan prvenstveni dvoboj.

Spektakl na finalu kupa u Varšavi. Foto: cityportal.hr