Prijava

Vaša prijava

Najbolji mladi atletičari Zagrebačke županije odmjerili snage


Atletski stadion u Mladost u Zagrebu ugostio je 620 atletičara iz osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije. Mladi natjecatelji odmjerili su snage u trkačkim i tehničkim atletskim disciplinama, a mnogima je ovo bio prvi nastup na atletskom natjecanju.

„Njima je ovo je jedno veliko iskustvo, gdje ima od suza i plača do velikog veselja zbog osvojenih medalja. Naš osnovni cilj je uključiti djecu u sportski ili rekreacijski proces, kako bi utjecali na stvaranje pozitivnih životnih navika i njihov fizički razvoj“, rekla nam je Ismeta Čerkez, profesorica tjelesne kulture u Osnovnoj školi Bogumila Tonija.

Među brojnim atletičarima naišli smo na dvije mlade Turopoljke, Mariju i Ivanu članice Školskog sportskog društva „Vučko“ iz Vukovine. Djevojke su članice Školskog sportskog društva „Vučko“ iz Vukovine. Marija je nastupila u skoku u dalj, a Ivana u utrci na 100 metara i štafeti.

„Baš nam je dobro ovdje i zabavno. Ima puno škola, svi se zajedno družimo, tako da je ovo dobra prilika da upoznamo nove ljude“, otkrila nam je Ivana.

Među osvajačima zlata našao se i jedan Samoborac. Jakov Vlahović osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara za učenike 7. i 8. razreda.

„Zadovoljan sam rezultatom. Iznenadio sam se snagom koju sam imao, jer nisam baš puno trenirao. Uvjeti su bili odlični, dobar je bio i teren, a na ruku nam je išlo i dobro vrijeme. Ovo mi je vjerojatno zadnja zlatna medalja u kategoriji osnovnoškolaca, zato mi je naročito draga. Ovo mi je prvi put da sam se natjecao u ovoj disciplini“, objasnio je Jakov.

Velikim odazivom i atmosferom koja je vladala na stadionu, uz djecu, najzadovoljniji su bili organizatori.

„Mogu reći da je danas užitak biti na stadionu na našem najmasovnijem natjecanju. Tu je oko 600-tinjak djece i svi oni došli su da ostvare što bolje rezultate te prezentiraju svoje škole i lokalne jedinice. Svake godine pokrećemo natjecanje u sportovima koji do tada nisu bili prisutni. Dobar primjer je i otvoreno prvenstvo u karateu koje je organizirala Osnovna škola bogumil Toni iz Samobora. Ako ovako nastavimo, i dalje ćemo ostati jedan od kvalitetnijih saveza u našoj državi“, istaknula je Ivančica Valek, potpredsjednica Županijskog školskog športskog saveza.