Prijava

Vaša prijava

Trener Damir Biškup i igrači odgovorno kao profesionalci


Trećeligaš Kurilovec je ove godine promijenio ime Udarnik, funkcije vrlo uspješnog predsjednika ostavio se najprije Filip Gabelica a onda su iznenada ostavke dali sportski direktor Darko Janječić ali i novi predsjednik Daniel Gorenc. Mnogi su tada predviđali da će se sve to reflektirati na struku i momčad iz Kurilovca ali nije bilo tako.

Damir Biškup. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Trener Damir Biškup dokazao se još jednom kao pravi profesionalac i vođa. “Bili smo igrači i struka (pomoćnik Biškupu je Jurica Šimir) iznenađeni i zbunjeni događanjima ali složno smo skupili glave i nastojali dalje odrađivati svoj posao kao i prije. Svima nama je žao što je došlo do rošada u Upravi, posebno smo kvalitetno svakodnevno surađivali sa sportskim direktorom Darkom Janječićem (i dalje se redovito čuju) ali život ide dalje”– na početku razgovora kazao je Damir Biškup kojeg Janječić izuzetno i s pravom veoma cijeni.

Kurilovec je u subotu u Labinu 1:0 dobio Rudara i drži četvrto mjesto u redoslijedu 18 zapadnih trećeligaša. “Igrali smo bez kartoniranih a ponajboljih Ante Džaje i Dražena Ladoviće te standardnog mladog Marijana Grdenića koji je osjetio zdravstvene tegobe. Taktički smo odigrali vrlo zrelo i iznenadili formacijom Rudara a mogli smo pobijediti i uvjerljivije”.

 

Već u srijedu 9. svibnja na SRC Udarnik u Kurilovec dolazi Špansko. “Čekamo ih kompletni i idemo po nova tri boda. Cilj nam je bio i ostaje plasman do petog mjesta i ući u finale kupa NSZŽ (polufinalisti su još Gorica, Sava (SS) i Strmec, parovi još nisu izvučeni). Čeka nas težak i zgusnut raspored srijeda – subota pa neće biti lako ali vjerujem u svoje igrače koji su se u Kurilovcu već dokazali kvalitetom i karakterom”– čvrst je u svojem stavu strateg Damir Biškup koji je također dokazao ono što i njegovi igrači.

Mora se na kraju kazati da je i negdašnji sportski direktor svojim odabirom spomenutih majstorski radio svoj posao i velika je šteta što su se rastali.