Prijava

Vaša prijava

FOTO Amerika tek u završnici slomila Goricu


Međunarodna utakmica između mladih selekcija HNK Gorica (godište 2002. i mlađe – U-16) i selekcije Sjedinjenih Američkih Država (godište 2004. U-14) odigrana je danas na Gradskom stadionu (2×35 minuta), a sudio je prvoligaški i međunarodni sudac Igor Pajač. Goričani su krenuli agresivno i već u ranoj fazi susreta došli u vodstvo zaslugom Luke Artukovića, koji se iznenada odlučio na udarac s dvadesetak metara i lopta je uz samu vratnicu završila u mreži. Dječaci iz Amerike su se brzo pribrali i nekom vrstom ‘tika-take’ prisvojili loptu i diktirali događanja na terenu. Odlično su se kretali i kombinirali, ali ozbiljnijih prigoda nisu imali.

Nakon odmora Amerikanci su ubrzali igru i pred vratima domaćih su se redale ozbiljne situacije, ipak nisu uspijevali izjednačiti. Tek u završnici kada su u domaćoj ekipi izvršene brojne izmjene američki reprezentativci su okrenuli rezultat u svoju korist. Prvo se u gužvi nakon udarca iz kuta najbolje snašao Antonio Jermiah Leone i u skoku udarcem glavom pogodio bliži kut za 1:1, a samo 4 minute kasnije David Korede Osundina je prihvatio ubačaj s desne strane na ‘drugoj vratnici’ i loptu spustio u donji kut za zasluženu pobjedu Amerike.

Galerija fotografija

Međunarodna utakmica mladih selekcija

HNK Gorica (U-16) – USA (U-14) 1:2 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 200. Utorak, 08.05.2018., 17:30 sati. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Josip Vitez (Velika Gorica). Strijelci: 1:0 – L. Artuković (7), 1:1 – Leone (61), 1:2 – Osundina (65).

GORICA: Halilić, Banić, Križanac, Vidaković, L. Artuković, Kolet, Đurić, Klarić, Jug, Meštrović (cap.), Braica (još su igrali: Brlek, Dodić, Vukčević, Šimunec, Milić, Pralas, Harambašić, Šuman, A. Artuković).

U S A: Alien, J. A. Rodriguez, Booth, Brummet, Craig, Elizalde, Hot, Jauregui, Lambe, Leone, Osundina, Pukstas, Quintos (cap.), Reynolds, A. Rodriguez, Rotundo, Stephens, Tanten.