Prijava

Vaša prijava

FOTO Hrvatska reprezentacija U-18 u Velikoj Gorici


Na povratku iz Japana Hrvatska nogometna reprezentacija U-18 (igrači do 18 godina starosti), izbornik Robert Jarni, nakratko se zadržala u Velikoj Gorici, na ručku u Garden Hill hotelu. Mlada reprezentacija je sudjelovala od 14. do 16. srpnja na tradicionalnom međunarodnom turniru u gradu Tokamachiju, regija Niigata.

Impresije o turniru i boravku u Japanu ukratko nam je iznio Sreten Ćuk, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza i vođa ekspedicije na Dalekom Istoku: ”Suradnja grada Tokamachija i HNS-a datira od 2002. godine, odnosno Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji, kada je taj grad bio domaćin našoj reprezentaciji. Na ovom turniru nastupili smo dosad 4 puta i za nas je uvijek sportsko-selektivnog karaktera, jer pada u vrijeme kada smo mi u pripremnoj fazi, a sezona u Japanu je punom jeku. Izgubili smo od selekcije Niigate (0:4), Japana U-18 (0:3) i Meksika U-18 (0:2), što je dovoljan razlog da poradimo na doselekciji. U prijateljskom susretu bili smo bolji (6:0) od selekcije Tokamachija”.

Na kraju je Ćuk još dodao: – Sjajno smo se osjećali u Japanu, jer njihovi ljudi imaju enormnu simpatiju prema našoj seniorskoj reprezentaciji. Nakon što je njihova nacionalna selekcija eliminirana iz daljnjeg natjecanja od Belgije, svi su navijali za Hrvatsku, ulice su bile prošarane kockastim dresovima. Slavili smo zajedno 2. mjesto naše reprezentacije u Moskvi.

Galerija fotografija