Prijava

Vaša prijava

Umor od Fenera: Dinamo ide na Goricu s rezervnom momčadi?!


Čovječe, pa ni za jednog protivnika u HNL-u nismo se toliko spremali kao za Goricu. Kompletna analiza protivnika, sve živo…, došapnuo nam je jedan igrač Dinama nakon ogleda s Goricom na našem stadionu u sedmom kolu prvenstva.

Dinamo je tad dobio 1-0 golom Danija Olma u utakmici u kojoj trener “modrih” Nenad Bjelica doista ništa nije prepuštao slučaju, svjestan svih opasnosti koje donosi ogled s Goričanima. Iako je ritam utakmica bio žestok, pa su u prvenstvu obično igrali igrači iz drugog plana, protiv Gorice o tome nije bilo govora. Igrali su svi raspoloživi prvotimci, Dinamo je apsolutno bio u najjačem sastavu.

Da se pita trenera Bjelicu, bilo bi tako i ovoga puta, u 16. kolu prvenstva. Međutim, kako sad stvari stoje, ovoga puta će na Goricu ipak morati s “rezervistima”. Trenutak je ovo u kojem je ritam kod Modrih još nemilosrdniji, u završnicu nogometne jeseni nagurano je puno toga, pa nakon gostovanja kod Fenera u četvrtak i maksimirskog ogleda s Goricom u nedjelju, Dinamo već u srijedu čeka Slaven Belupo u Kupu, pa u nedjelju Inter, pa u četvrtak Anderlecht… U prijevodu, sudar s Goricom za Bjelicu je jedna od rijetkih prilika da prvotimci dobiju predah.

Prema najavama iz Maksimira, Dinamo će u nedjelju u 15 sati istrčati s deset novih igrača u odnosu na postavu koja je započela susretu u Istanbulu u četvrtak. Bjelica će na vvodno promijeniti i golmana, i cijelu obranu, i napadački trojac… U udarnih 11 trebao bi “preživjeti” samo jedan igrač, pitanje je samo hoće li to biti Dani Olmo ili Amer Gojak. Uglavnom, Dinamo bi protiv Gorice trebao izgledati ovako nekako:

Zagorac – Moharrami, Lešković, Perić, Leovac – Šunjić – Kadzior, Moro, Olmo (Gojak), Šitum – Petković.

Kvalitete, naravno, i dalje ima koliko hoćeš u Dinamovu sastavu, momčad je to koja je više puta ove sezone pokazala da može odrađivati posao u HNL-u, ali naravno da su ovo za Goricu dobre vijesti. Tu je i onaj moment motivacije, koji će kod “rezervista” sigurno biti izraženiji, i pitanje je koliko će sve to donijeti ili odnijeti Dinamu.

Iz naše perspektive, puno je važnije što se do donijeti Gorici, a odgovor bi trebao biti – priliku da napravi nešto veliko. Iako, bez obzira na to tko igrao za Dinamo, neki se preduvjeti moraju ispuniti.

– Niti jedan igrač nema pravo na loš dan ako želimo nešto napraviti. Golman mora biti disponiran, obrana koncentrirana… Ukratko, moramo biti na najvišoj mogućoj razini – svjestan je i trener Sergej Jakirović.

Vraća mu se Beli Atiemwen, vraća se i kapetan Čagalj, nema Lovrića, Jovičića i od ranije ozlijeđenih Ljubisavljevića i Maslowskog. Kombinira i dalje Jakir sastav u svojoj glavi, a neke procjene kažu da bi to moglo izgledati ovako:

Kahlina – Muhammed, Čagalj, Oboabona, Špičić – Marina, Maloča – Atiemwen, Miya, Čabraja, Zwolinski.

Iako, često je Jakirović znao i iznenaditi, možda ima i nekog asa iz rukava za prijatelja i kolegu Bjelicu…