Prijava

Vaša prijava

Kapetani su izabrali: Naš Beli Atiemwen je treći najbolji igrač HNL-a!


Već 16 godina zaredom Tportal održava izbor najboljeg igrača domaćeg prvenstva u projektu pod nazivom “Kapetani biraju”. Deset kapetana hrvatskih prvoligaša biraju po petoricu najboljih, dodjeljuju im deset, osam, šest, četiri i dva boda, a sve se na kraju zbraja i dobije se konačni pobjednik. Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Ivan Santini, Leon Benko, Andrej Kramarić, Marin Tomasov, Franko Andrijašević i El Arabi Hilal Soudani dobivali su ovu nagradu prošlih godina, a ove godine ona je otišla u ruke Dinamova veznjaka Danija Olma.

Međutim, nama je puno zanimljivije treće mjesto. Na drugom je Brazilac Heber, napadač Rijeke, a treći je najbolji igrač Gorice, Nigerijac Iyayi Belive Atiemwen. Iako su mu bodove dodijelila samo četiri kapetana, bilo je dovoljno da Beli završi ispred igrača kao što su Ademi, Radonjić, Škorić, Pavičić, Hajrović… Maksimalnih deset bodova dobio je od kapetana Intera Komnena Andrića i Lokomotivina Frana Karačića, a osam mu je dao kapetan Slaven Belupa Mateas Delić. Naravno, desetku je dobio i od svoga kapetana Igora Čagalja.

– Netko će možda reći da nisam objektivan, ali vjerujem da Beli zaslužuje biti na prvom mjestu. Igra najkonstantnije ove jeseni, ima sve u igri, golove, asistencije, faze obrane… No, samo za podsjetnik, on je i proljetos, kada se Gorica borila za Prvu ligu, igrao odlično i bio važan na tom putu ulaska u HT Prvu ligu. Ukratko, mislim da je bez premca najbolji igrač HNL-a – objasnio je svoj izbor Čagalj, s kojim su se složila još dvojica.

– Iyayi Believe Atiemwen uvjerljivo je najbolji igrač Gorice. Najzaslužniji je za odlične rezultate tog kluba poslije povratka u najjači razred hrvatskog nogometa – rekao je Interov Komnen Andrić, a Lokomotivin Fran Karačić se nadovezao:

– Nigerijac Atiemwen zbog svoje izrazite brzine jako je neugodan za čuvanje. Zbilja me oduševio, posebice to kako se snašao u prvoligaškom nogometu.

Mateas Delić iz Slaven Belupa svoj je izbor objasnio ovako:

– Dao sam Atiemwenu osam bodova je je strahovito brz, samim time i nezgodan, a krasi ga odlična igra jedan na jedan. Pravo je iznenađenje, iako se pokazao i proljetos, dok je Gorica tražila put prema prvoj ligi, a sada se dokazao i u ovom rangu natjecanja.

Sve u svemu, Beli je dobio lijepo priznanje za sjajnu godinu u dresu Gorice. I novi poticaj da u nastavku sezone bude još bolji. Ako igrača poput njega u našem klubu uspiju zadržati, čemu se navijači nadaju…