Prijava

Vaša prijava

Kale i Beli među najboljima: Dvojica Goričana u najboljih 11 ove jeseni


Nogometaši Gorice na zasluženom su odmoru, uživaju svaki u svome okruženju, od Velike Gorice, Mičevca, Knina, Sczeczina, Tbilisija, Ogbea, Mulaga… A dok oni skupljaju energiju za (još bolji?) nastavak uspješne prvoligaške kampanje, rade se analize, procjene i ocjene. Koje, naravno, potvrđuju da je HNK Gorica itekako imala što za ponuditi u prvoj prvoligaškoj polusezoni u svojoj povijesti.

Tako su Sportske novosti, čiji novinari ocjenjuju igrače na svakoj utakmici, pa nakon svakoga kola dodjeljuju bodove u izboru za “Žutu majicu”, objavili najboljih 11 ove jeseni u HNL-u. U tom su se društvu, potpuno zasluženo, našli golman Gorice Kristijan Kahlina, što je konačna potvrda da je u ovih 18 kola bio najbolji golman u državi, ali i Iyayi Belive Atiemwen, u izboru “Kapetani biraju” treći najbolji igrač lige. Cijela postava izgleda ovako…

Kahlina (Gorica) – Karačić (Lokomotiva), Theophile-Catherine (Dinamo), Škorić (Osijek), Bočkaj (Osijek) – Hajradinović (Osijek), Atiemwen (Gorica) – Kadzior (Dinamo), Andrić (Inter), Heber (Rijeka) – Čolak (Rijeka)

Postava je to koja, primjetit će oni koji malo bolje prate, u prvi plan izbacuje ofenzivne igrače, pa je tako i naš Beli završio na zadnjem veznom. S druge strane, pomalo je neobično i što Dinamo, koji se praktički prošetao ligom, ima samo dva igrača, manje nego Osijek, jednako kao Rijeka i naša Gorica. Međutim, brojke su egzaktan pokazatelj i teško je naći veće prigovore na ovaj izboru. Pogotovo kad je riječ o Goričanima, tu je sve kristalno čisto i logično. Uostalom, Kahlina je čak pet puta bio u momčadi kola, dok je Beli u toj kategoriji rekorder sa sedam “nastupa” za najboljih 11 u kolu…

Podaci o rekorderima jeseni opet izbacuju u prvi plan našeg Kristijana Kahlinu. Naime, samo su on i golman Osijeka Marko Malenica odigrali apsolutno sve minute ove jeseni, maksimalnih 1620 minuta. Kahlina ima i najduži niz bez primljenoga gola, u jednom razdoblju čuvao je mrežu netaknutom 319 minuta.

Po gledanosti je Gorica peta momčad lige, doma ju je gledalo ukupno 20.495 ljudi, a u gostima 24.407. Ispred su samo klubovi iz “velike četvorke”, Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek. Najviše stranaca ima Istra (18), slijedi je Dinamo (16), a i tu je Gorica u vrhu, s 13 stranaca. Po postignutim golovima Gorica je šesta u HNL-u, po primljenima peta. Kad se sve zbroji, ako već nismo spomenuli u zadnje vrijeme, jesen za pamćenje!