Prijava

Vaša prijava

Kutija puna Goričana: Idealna prilika da vidimo kako igra trener Jakirović…


Ništa se u svijetu domaćeg amaterskog malog nogometa ne može mjeriti s Kutijom šibica, kultnim zagrebačkim turnirom koji je mnogim nogometašima, kako sami kažu, najvažniji trofej. I zato je lijepo vidjeti kako posljednji dan ovogodišnje Kutije ima snažan gorički pečat. Kako među seniorima, tako i među veteranima…

Finalni dan Kutije započet će ženskim finalom pd 16:20 sati, u kojem će igrati Stomatološki centar Flegar splat i ekipa za čiji naziv dobro dođe i blesimetar – ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura Dental. Nakon djevojaka, na teren će veterani. U 17:45 sati počinje finale veteranskog turnira, u kojem se sudaraju Restoran Gladne oči i Promotionplay, za koji već godinama igra i trener Gorice Sergej Jakirović.

– Imam tri seniorske Kutije s Promotionplayem, osvajali smo turnir 2010., 2012. i 2014., a imam i dvije veteranske – kaže Jakirović, sjajan malonogometaš koji je dio sjajne momčadi s posebnim motivom.

– Lani smo rano ispali, nismo bili baš dobro organizirani, zato su ove godine pripreme počele mjesecima unaprijed. Imamo i poseban motiv, igrat ćemo za našeg pokojnog Matu Čuljka, našeg prijatelja koji je igrao s nama, osvojio dvije Kutije s nama… Imamo cilj osvojiti turnir za njega – kazao je Jakir.

Mali nogomet mu je doslovno u krvi.

– Uvijek sam volio igrati mali nogomet, nisam ga igrao jedino kad nam trener ne bi dozvolio. To su bili turniri po Hercegovini, po Dalmaciji, pa lige… Pamtim jedan turnir u Čitluku, bio sam najbolji strijelac, a sa mnom je igrao i Dario Srna. Kad to osvojiš, osjećaj je doslovno neopisiv. Pa turnir u Mostaru… Ma to je nama Liga prvaka! – govori Jakirović.

U dresu Promotionplaya igra s poznatim nogometnim imenima kao što su Franja, Bisaku, Štrok, Gulić, ali i još cijeli niz sjajnih malonogometaša. U toj je momčadi i Alan Klakočer, disciplinski sudac HNL-a, kojeg prijateljstvo s Jakirom nije spriječilo da mu “odreže” dvije utakmice kazne ove jeseni, nakon što se porječkao sa sucem u Osijeku…

Nakon svega što je izrekao, razumljivo je da Jakirović nije branio svojim igračima da i oni pokušaju osvojiti Kutiju.

– Dok traje sezona, ne daj Bože da čujem da netko igra mali nogomet. To ne bi bilo u redu ni prema momčadi, ni prema klubu, ni prema meni. Kad dođe zima, to je druga stvar. Nemam ništa protiv da igraju Kutiju, ali ne volim da idu po manjim, lokalnim turnirima, to zna biti opasno – vjeruje Jakirović.

Igrači su ga i poslušali, a dvojica su na korak od ponavljanja trenerova uspjeha. Naime, u finalu seniorskog turnira, koje počinje danas u 18:45 sati, igrat će Goričani Martin Šroler i Kristijan Kahlina. Obojica imaju itekako zapaženu ulogu u momčadi Quattro Leones, koja u finalu ide na CB Doberman. U polufinalnom raspucavanju Kahlina je sjajno branio, a 20-godišnji Šroler doslovno je odvukao momčad u finale. Nakon tri serije nitko nije pogriješio, pa su u raspucavanje krenuli Šroler i Mario Rac iz Big Banga. Dogurali su do šeste serije, u kojoj je pogriješio Rac. Mladi Šroler je u prepunoj dvorani II Doma sportova hrabro strpao čak četiri sedmerca…

– Iskreno, ni sam ne znam koliko sam ih zabio. Jednostavno bih zažmirio i opalio. Pa što bude. Na kraju sam uspio nekako odvući momčad u finale i naravno da je osjećaj fenomenalan – rekao je Šroler.

Dečko je, inače, i najbolji strijelac turnira, dosad je zabio deset golova. Priliku je u drugom dijelu jeseni počeo dobivati i u dresu Gorice, pokazao je da ima strašan potencijal, pa bi ovaj finale Kutije mogao biti samo najava svega onoga što ga čeka u novoj godini… Za početak, treba osvojiti Kutiju punu Goričana.