Prijava

Vaša prijava

Novi Nigerijac u Gorici, na probi Senegalac, pripreme kreću u subotu


Od 14. prosinca, kad je remijem (2-2) s Lokomotivom okončana prva prvoligaška jesen HNK Gorice, igrači se odmaraju, stožer slaže planove za nastavak sezone, a vodstvo kluba traži pojačanja, nove igrače i potpisuje “otpusna pisma” onima koji nisu pokazali dovoljno. Pripreme za proljetni dio sezone počet će tako 5. siječnja na Gradskom stadionu, a na njima se neće pojaviti napadači Marko Dabro i David Arshakyan, s kojima je dogovoren raskid ugovora.

Međutim, zamjene su već tu. Nakon što je prošao razdoblje provjere, ugovor s Goricom do kraja sezone potpisao je mladi nigerijski napadač Godwin Udoh (20), koji bi trebao uskočiti u kopačke Marka Dabre i preuzeti ulogu konkurencije dosad nedodirljivom Lukaszu Zwolinskom. Riječ je o igraču koji je došao iz nigerijske nogometne akademije Femmak iz Lagosa, a u hrvatski nogomet već se pokušao probiti u ljeto 2016. godine. Tad je, kao 17-godišnjak, pokušao pronaći svoje mjesto u B momčadi Hajduka, no nije se predugo zadržao. Danas, dvije i pol godine poslije, pokušat će ponovno kroz Goricu, nadamo se da će i uspjeti dokazati koliko vrijedi…

Ako bude sve po planu, Udoh će postati novi i bolji Dabro, dok bi odlazak Armenca Arshakyana trebao nadoknaditi senegalski napadač Cherif Ndiaye (22). Trebao, što ne znači da i hoće, budući da je Ndiaye samo na probi, pa će trener Sergej Jakirović i njegov stožer procijeniti koliko može pomoći. Inače, Cherifu su 22 godine, visok je 188 cm, a dolazi iz belgijskog Beverena, u kojem nije dobio previše prilika. U Gorici će priliku za dokazivanje dobiti, ali morat će brzo dokazati da može biti pojačanje, budući da vremena do početka proljetnog dijela prvenstva nema previše.

Gorica će prvu utakmicu proljeća odigrati 3. veljače na Rujevici protiv Rijeke, a svih 29 dana priprema odradit će na svome stadionu. Osim ako ne dođe do značajnog pogoršanja vremenskih uvjeta, u tom bi se slučaju momčad ipak preselila u toplije krajeve na barem nekoliko dana… Osim treninga, na rasporedu su i pripremne utakmice, i to njih pet. Evo i rasporeda…

12. siječnja (Zagreb): NK Lokomotiva – HNK Gorica
16. siječnja (Velika Gorica): HNK Gorica – NK Krško (SLO)
19. siječnja (Velika Gorica): HNK Gorica – NK Aluminij (SLO)
23. siječnja (Čatež): Budafoki MTE (HUN) – HNK Gorica
26. siječnja (Ljubljana): NK Olimpija (SLO) – HNK Gorica

U danima i tjednima pred nama realno je očekivati i još poneku promjenu u igračkom kadru. Prvo i najvažnije je pitanje tko će sve otići, odnosno hoće li itko otići, a trebalo bi biti i dolazaka, koji mogu i ne moraju imati veze s odlascima… Uglavnom, još tri dana i krećemo dalje. U nove izazove, u nove pobjede, s ponekim novim licem. I s istim, ako ne i većim ambicijama.