Prijava

Vaša prijava

Više od milijun kuna za rad Crvenog križa


Zagrebačka županija, u ovoj će godini, sufinancirati rad Društva Crvenog križa Zagrebačke županije s milijun i 110 tisuća kuna. Sredstva su namijenjena za rad i djelovanje Službe traženja te za javne ovlasti i redovnu djelatnost. Županija će tako, sa 330 tisuća kuna, sufinancirati rad savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji. Također omogućit će liječenje 30 oboljelih od psorijaze u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu, a liječenje će se osigurat i za 26 branitelja.

Kao i u protekloj godini, županija i ove godine nastavlja sufinancirati provođenje Preventivnog programa ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože primjenom dermatoskopa.  A 60 tisuća kuna osigurano je za projekt „Medijacija u školi – prevencija nasilja među djecom i mladima“ u sklopu kojeg će biti održani programi „Odnosi s javnošću u obrazovanju“ i „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje“. Programi su namijenjeni ravnateljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola.

Inače, društvo županijsko Crvenog križa okuplja osam Društava koja djeluju na području gradova Zagrebačka županije i okolnih općina. Dodijeljena sredstva će se, između ostalog, koristiti za organiziranje i osposobljavanje djelatnika i volontera, provođenje programa iz područja zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, edukaciju i opremanje ekipa za djelovanje u katastrofama i slično.