Prijava

Vaša prijava

Beli ide u Dinamo?! Sprema se drugi najveći transfer u povijesti HNL-a…


Prije malo manje od godinu dana Iyayi Belive Atiemwen došao je u Goricu kao totalni anonimac, igrač čije ime nikome u Hrvatskoj nije previše značilo, kao navodno talentirani igrač koji nije prošao na probi u Osijeku… No vrlo brzo je svima u Gorici postalo jasno koliko je dobar igrač došao u naš klub. Prvo su ga prozvali Beli, a onda je krenulo – gol, asistencija, gol, dribling, asistencija, gol… Ušao je s Goricom u 1. HNL, a onda i na toj razini pokazao da je igrač koji radi razliku. I zato ne zvuči previše iznenađujuće vijest kako je hrvatski prvak Dinamo krenuo u akciju.

– Nemamo komentara na tu temu. U sljedećim danima organizirat ćemo konferencije za medije na kojoj ćemo se očitovati o tome – rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Međutim, neki mediji već su “iskopali” informaciju kako će Dinamo platiti Gorici dva milijuna eura odštete, kako je potpis ugovora pitanje dana… Naši neslužbeni izvori kažu kako spomenuta cifra i nije baš potpuno točna, budući da se navodno radi o nešto većem iznosu, čak je to bliže tri milijuna eura, što su u klubu i postavili kao granicu ispod koje ne žele pustiti svog najboljeg igrača.

Bude li doista tako, pokažu li se ove informacije točnima, Gorica će puno izgubiti u igračkom smislu, jer potpuno je jasno da Gorica s Belim i bez njega nije ista momčad, no s druge strane će i jako puno dobiti. U financijskom smislu, naravno. Koliko je ovo doista dobar i uspješan transfer govori i činjenica kako bi se ovdje, ako se priča realizira, radilo o drugom najvećem transferu između dva kluba iz HNL-a u povijesti. Dinamo je za Marka Roga platio RNK Splitu oko pet milijuna eura, taj će transfer i dalje ostati na vrhu, a ovaj bi bio odmah do njega…

U HNK Gorici, ponavljaju to stalno, spremni su za eventualne odlaske najboljih igrača, pa tako i Atiemwena. Izvršni dopredsjednik Mindaugas Nikoličius već ima spremne potencijalne zamjene za svakog od igrača koji su zanimljivi na tržištu, a Beli je od početka bio prvi u redu. Ponude za njega stizale su već i krajem ljetnog prijelaznog roka, bilo ih je iz cijele Europe, a u posljednje vrijeme spominjale su se i neke destinacije u Aziji. Na kraju, Beli bi mogao otići samo 15-ak kilometara od Gorice, do Maksimira.


Rana komunikacija