Prijava

Vaša prijava

Ronaldo u Gorici! Ovaj nije Portugalac, nego Rumunj s čudesnom ljevicom…


Traje to malo duže nego što smo očekivali, ali u posljednjoj smo fazi pregovora o kupnji jednoga igrača kojeg smo skautirali godinu dana. Riječ je o Rumunju, igraču iz rumunjske lige, otkrio je izvršni dopredsjednik HNK Gorice Mindaugas Nikoličius nakon što je Iyayi Atiemwen otišao u Dinamo.

Stigao je tu odmah i dodatak:

– Nije to vezano samo uz odlazak Belog, u taj posao smo ušli kako bismo ojačali momčad!

Ime tog tajanstvenog Rumunja nismo saznali tad, ali zato jesmo čim je posao konačno i dogovoren. Dres Gorice od srijede će nositi Ronaldo Octavian Andrei Deaconu, 21-godišnji ofenzivni veznjak rođen u Bukureštu, koji u naš grad dolazi iz rumunjskog prvoligaša Concordije. Kakav je? Evo, otprilike ovakav…

Dostupne snimke jasno govore kako je riječ o igraču sa sjajnom lijevom nogom, izuzetno opasnom u prekidima, dobrom dribleru… Ukratko, igraču s toliko kvaliteta da je vodstvo Gorice prvi put u povijesti kluba odlučilo platiti značajniju odštetu za nekog igrača. Kako tvrde izvori iz Rumunjske, Concordia će dobiti 50.000 eura odštete, a navodno je u ugovor ugrađena i klauzula da će postotak od eventualne sljedeće prodaje ići ovom rumunjskom klubu. Treba naglasiti i kako je njegov dolazak u Goricu prvi inozemni transfer u povijesti njegova dosadašnjega kluba…

Deaconu je rođen u svibnju 1997., u vrijeme kad je “pravi” Ronaldo proživljavao najljepše trenutke svoje karijere, a kako je otac novog igrača Gorice bio veliki obožavatelj brazilskoga genijalca, sin je dobio ime koje je dobio… Nepune 22 godine poslije Gorica je tako dovela Ronalda, što će sigurno razveseliti trenera Sergeja Jakirovića. Dobiva profil igrača kakvog trenutačno nema u kadru, plemenitog veznog igrača koji zna “podvaliti” loptu napadačima, koji je ludo opasan iz kornera i slobodnih udaraca, koji ima i obavezni dio igre… Prema svemu sudeći, morao bi biti značajno pojačanje.

Gorička verzija Ronalda je igrač koji je kao vrlo mlad svojim talentom privukao pažnju velikih klubova, pa je već kao 14-godišnjak iz matičnog Viitorula iz Constanța otišao u omladinsku školu nizozemskog velikana Feyenoorda. Godinu poslije promijenio je klub, ali ostao u Nizozemskoj, potpisavši za Twente, da bi se u ljeto 2016. vratio u domovinu. Zaigrao je za Târgu Mureș, a zatim prešao u Concordiju iz Chiajne. Cijela priča podsjeća na neke ranije poslove Mindaugasa Nikoličiusa, goričko-litavskog mahera za transfere – igrač koji je definitivno velik potencijal, ali se negdje usput “zagubio” na svome putu. Gorica je tu da ga vrati na kolosijek, a on je tu da svojom kvalitetom donese puno toga dobroga našem klubu.

Uostalom, ne zove se bezveze Ronaldo…


Školsko Natjecanje iz matematike