Prijava

Vaša prijava

Kahlina na golu 86. put: ‘Imamo svoj stil, ajmo povesti i pobijediti!’


Burna, prilično sadržajna zima je iza Kristijana Kahline (27), najboljega golmana HNL-a u jesenskom dijelu sezone. Zima u kojoj je osvojio Kutiju šibica, a onda krenuo u realizaciju transfera u inozemstvo, računajući da bi to mogao biti jedan od onih trenutaka kad si nogometaš doslovno osigura egzistenciju… Čekao je, čekao i čekao, vrtjele su se razne kombinacije, a na kraju je od svega ispalo – ništa. I Kale je ostao. A kad je već tako, nastavio je braniti čudesno. Protiv Rijeke je na onu loptu možda mogao bolje reagirati, ali sve nakon toga bilo je za čistu desetku! I ostatak susreta na Rujevici i sve ono što je napravio u Koprivnici, u porazu od Slaven Belupa koji se pokušava što prije zaboraviti.

– Atmosfera u momčadi je jako dobra. Porazi su sastavni dio sporta… Poraz kao poraz, podbacili smo svi, pri tome ne bih ni sebe izdvajao, jer i ja sam dio momčadi. Svaka čast publici, koja je vjerovala u nas i držala nas u utakmici sve do posljednje minute. Puno im hvala na toj podršci – istaknuo je Kahlina, koji je nakon burne zime opet miran i potpuno fokusiran.

– Bilo je interesa, i klub i ja čekali smo konkretnu ponudu, koja bi zadovoljila i mene i Goricu, ali takva nije stigla. Kad je već ispalo tako, dogovorili smo se da ostajem ovdje i dalje. Ne do ljeta, nego do trenutka kad se takva ponuda, koja bi bila dobra za sve, ne pojavi. Ako budem to zaslužio, budem li dobro branio, možda i dođe, ali u ovom sam trenutku potpuno koncentriran na Goricu. Tu sam i jedva čekam sljedeću utakmicu – kaže Kale.

A sljedeća utakmica je Inter na domaćem terenu. Subota, 17.30 sati, ulaz besplatan…

– Mislim da se moramo postaviti kao da je situacija obrnuta, kao da mi imamo 17 bodova, a oni 30. Jedino s takvim stavom možemo doći do ta tri boda – vjeruje Kahlina, koji nije zaboravio ni onaj šokantni poraz u 3. kolu prvenstva, kad je Inter preokrenuo i u završnici došao do pobjede 3-2 u Velikoj Gorici.

– Puno je kola od tad prošla, teško je crpiti nekakvu motivaciju iz te utakmice. Znamo što nam je činiti, imamo svoj stil igre, nadam se da ćemo povesti, da ćemo dobiti utakmicu, a revanš… Dobili smo mi njih u Zaprešiću, tamo smo već odradili taj revanš – nasmijao se Kahlina.

Otišao mu je prijatelj i kolega Branescu, Rumunj se smjestio u Žalgirisu, a novi partner na golu mu je Ivan Čović, golman s više od stotinu nastupa u prvoj ligi.

– Znam Ivana od ranije, bili smo jedno vrijeme i u Kopru zajedno, drago mi je što je tu. Konkurencija kao konkurencija, ja radim i treniram jednako bilo nas pet golmana ili ja bio jedini. Što se mene tiče, zdrava konkurencija uvijek je dobrodošla, već sam puno toga prošao po tom pitanju i u Gorici, to mi nije problem, tako da mogu samo poželjeti Ivanu dobrodošlicu. I neka se dokaže – rekao je Kristijan.

Održava i dalje jedan čudesan niz. Još od rujna 2016. branio je u svakoj, ali baš svakoj prvenstvenoj utakmici za Goricu.

– Ako mi trener da priliku, ovo će mi biti 86. utakmicu u nizu – broji ih pažljivo Kale.

– Morat ćeš se namučiti da doše do 90… – u prolazu je dobacio trener Jakirović i nasmijao se.

Kahlina i prijatelji, dakle, u 86. epizodi. S početkom u 17.30 sati, besplatno… Ajmo, Gorica!