Prijava

Vaša prijava

Vikend opet za Kup: Polet stiže u Kuče, Klas mora u Obrezinu


Minulog vikenda odigrano je 1. kolo kup natjecanja središta Velika Gorica. Rezultati? Turopolje – Turopoljac 1:8, Mraclin – Jelačić 2:1, Lomnica – Mladost Obrezina 2:2 (6:7 na jedanaesterce), Buna – Meštrica 0:0 (5:4), Vatrogasac – Dinamo Hidrel 3:3 (4:3).

Iznenađenje je pobjeda Mladosti u Donjoj Lomnici nakon raspucavanja jedanaesteraca. Penali su se izvodili i nakon igre bez pogodaka između Bune i Meštrice te u Kobiliću, gdje su domaći imali vodstvo 3:0, da bi mladi dinamovci iz Čiča izjednačili. Tragičari u Kobiliću su bili iz redova Hidrela. Jambrešić je pucao prema nebu, a Pudić je “cimao” vratara Vatrogasca Caputa, koji je mrtav-hladan ostao ukopan na mjestu i lako pokupio upućen udarac po sredini.
Kad smo već kod dinamovaca spomenimo i jednu zanimljivost. Novočički klub osnovan je 1948., a ime je dobio po imenjaku iz Maksimira. U kultnom čičkom okupljalištu nogometnih poklonika Kavaliru zakotrljala se u četvrtak rano ujutro jedna dosjetka.

“Mi iz Čiča smo imenom kopirali klub iz Zagreba, a eto sad nakon 70 godina naš proslavljeni imenjak kopira nas. Prvi put u povijesti su za predsjednicu izabrali ženu Vlatku Peras, a mi smo svoju Ivanu Cesarec ustoličili još krajem minule godine”.

Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Nadolazeći vikend igra se već 2. kolo a sastaju se u subotu (2. ožujka) u 15 sati Mraclin i Buna te Lukavec i Vatrogasac. U isto vrijeme dan kasnije, u nedjelju 3. ožujka, igraju Turopoljac i Polet Buševec te Mladost i Klas. Veliki favorit je Lukavec kontra Vatrogasca, a nešto manji Mraclin doma protiv susjedne Bune. Neizvjesno je izvjesno u Obrezini jer Mladost je doma vrlo goropadna, a nejasne su mogućnosti kluba iz Mičevca. “Veselo” bi moglo biti u Kuču, gdje gostuje Polet. Turopoljac je Turopolju utrpao osam komada, a to nije lako ni selekciji kućnog savjeta. Polet je pak, nakon u subotu održane redovne Skupštine, u posljednjoj provjeri u nedjelju pobijedio u Odri domaćeg četvrtoligaša 1:0 golom Ivana Zagorca, što je također za respekt.

Kako god bilo, vrijedi doći na Turopoljčev travnati tepih i vidjeti zanimljivu utakmicu. Klubovima koji su ispali iz kup natjecanja preostaje igrati prijateljske utakmice. Tako će u subotu 2. ožujka u Vukovini od 15 sati igrati Jelačić i Lomnica, a u Novom Čiču od 16 sati Dinamo Hidrel i Turopolje.