Prijava

Vaša prijava

Mladi hrvači uzeli pet medalja, mali Josip Matić prva zvijezda dana


Krajem listopada 2017. godine održali su prvi trening i time je društvo iz Hrvačkog kluba Gorica 1991. vratilo ovaj sport u naš grad. Na čelu s predsjednikom i trenerom Anrijem Targušem, koji je svojevremeno, kao pripadnik specijalnih postrojbi, bio i prvak Oružanih snaga u hrvanju, okupili su djecu i krenuli raditi. A sad su, 15-ak mjeseci poslije, došli do razine da mogu brati plodove toga rada. Točnije, “beru” medalje…

Tako je proteklog vikenda, na prvenstvu Zagreba i Zagrebačke županije za hrvače početnike, gorički klub nastupio sa sedam dječaka, od kojih su petorica osvojila medalje, a dvojica četvrto mjesto. Pa ajmo po redu… Zlatne medalje osvojili su Kristijan Beganović i Karlo Vlahović, Gabriel Đukić oko vrata je objesio srebrnu medalju, a Marko Bulić i Josip Matić završili su turnir s broncom. Četvrto mjesto osvojili su David Malčević i Gabrijel Radić.

U svemu tome posebne pohvale zaslužuje Josip Matić, dječak s poremećajem iz autističnog spektra, koji je u svojoj prvoj borbi u životu odnio pobjedu i oduševio sve svoje prijatelje iz kluba, trenere, ali i sve sudionike turnira. U preostale dvije borbe Josip je tijesno izgubio, no velika pobjeda na početku dovela ga je do medalje koju će sigurno pamtiti cijeli život.

Ove prve turnire pamtit će, zapravo, i svi ostali, budući da se ovdje stvaraju temelji, gradi sportski duh i rade prvi koraci prema mogućim sportskim karijerama. Hrvanje je olimpijski sport, u mnogim zemljama izuzetno popularan, a i u kod nas sve zastupljeniji među mladima.

– Ovo je jedan od rijetkih sportova koji utječe na sve motoričke i funkcionalne sposobnosti, kao i na sve mišićne skupine, što prevenira eventualne deformacije tijela uslijed nošenja teških torbi i sličnih aktivnosti koje su pred djecu gotovo svakodnevno postavljene – objasnio je trener Targuš dobrobiti bavljenja hrvanjem.


Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Dan otvorenih vrata