Prijava

Vaša prijava

Gorica gubila 2-0 pa okrenula Slovence, Lovrić gađa prečke i u prijateljskima!


U vikendu u kojem su nam reprezentativne obaveze omogućile kratak predah od svega onoga što nudi svijet HNL-a nogometaši Gorice su – svejedno igrali. Prijateljska utakmica dogovorena je sa slovenskim Domžalama, trećom momčadi slovenskog prvenstva i sastavom za koji igra i jedan Senijad Ibričić, za koji brani Hrvat Krševan Santini, a igraju još bivši igrači Hajduka Jure Obšivač i Tonći Mujan, kao i bivši igrač Dinama Darrick-Kobi Morris… No svi oni nisu bili dovoljni da Domžale izvuku išta osim poraza, na kraju čak i prilično uvjerljivog poraza.

Gorica je na Domžale istrčala bez najvećeg dijela standardnih prvotimaca, sa Čovićem na golu, Mchedlishvilijem, Ljubisavljevićem, Oboabonom i Špičićem u obrani, Maločom i Maslowskim kao dvojcem zadnjih veznih te sa Mathieuom, Ronaldom i Šrolerom iza ponovno razigranog Cherifa Ndiayea. U takvom izdanju trebalo je Goričanima pola sata da se “pronađu” na terenu, a do tad je već bilo 2-0 za domaćina. U 12. minuti Jamajkanac Nicholson provozao je našu obranu i zabio sjajan gol za vodstvo, koje je poduplao Obšivač u 28. minuti. U međuvremenu je Ronaldo pokušao iz slobodnjaka, a sjajnu šansu imao je i Ndiaye, no lopta je otišla malo pokraj gola.

A onda je došlo vrijeme da Cherif pokaže tko je ovdje šerif. Ronaldo Deaconu je u 32. minuti pucao s 15-ak metara, lopta je pogodila u ruku strijelca Obšivača i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Cherif, isti  igrač koji je već do poluvremena stigao i poravnati rezltat. U samoj završnici prvog dijela Šroler je poslao loptu u sredinu, prihvatio ju je Nizozemac Mathieu i proslijedio do Senegalca, koji je zabio svoj drugi gol na utakmici.

Na predahu je Cherif, koji je svoj dio posla već do tad napravio, ostao u svlačionici. Zamijenio ga je Kristijan Lovrić, još jedan od Goričana koji blistaju ovog proljeća. Već u prvoj minuti nastavka taj zanimljivi Mathieu dugom loptom je pronašao Lovrića, koji je ušao s lijeve strane u šesnaesterac i pogodio za veliki preokret. Pokušao je još jedanput i koju minutu poslije, no golman domaćina lijepo je to obranio, pa je konačno rješenje odgođeno na 58. minutu. Ovoga puta Lovrić je ubacio iz kornera, a Nemanja Ljubisavljević, stoper koji se tek vraća nakon teške ozljede, glavom je loptu poslao u mrežu za konačnih 4-2.

Imale su i Domžale svojih šansi, nekoliko puta iskazao se golman Ivan Čović, koji je ove sezone stigao kao podrška Kahlini, ali najbolja šansa do kraja utakmice bila je – Lovrićeva. Najveći pehist HNL-a, čovjek koji je ove sezone pogodio nevjerojatnih devet stativa i prečki u prvenstvu, u istom je ritmu nastavio i ovdje. Postavio je loptu na nekih 25 metara, opalio silovito i pogodio prečku! Primio se još jednaput za glavu, gotovo ne vjerujući što mu se događa s tim okvirom gola… No dobro, najvažnije je da je dojam dobar.

– Ma i više nego dobar. Baš sam jako zadovoljan kako smo se predstavili. Od prve minute smo dominirali, pa onda i dvije pogreške dobili dva gola, ali uspjeli smo to izvući – rekao je trener Sergej Jakirović i dodao:

– Baš sam razgovarao s njihovim trenerom, ritam i tempo utakmice bio je kao da se ne radi o prijateljskom ogledu. Uostalom, to smo i željeli. Na kraju sam stvarno zadovoljan, puno je bilo dobrih igrača. Jako mi je drago što se Ljubisavljević vratio i zabio gol, Oboabona je držao obranu, Gigi je bio jako dobar, Špičić odličan, Mathieu je pokazao da je itekako koristan i lijevo, i desno, i u špici, Maloča i Maslowski dobro su držali sredinu… Kažem, imamo puno razloga za zadovoljstvo, imamo glavu i rep, znamo što hoćemo, postali smo prava momčad!

Prvotimci su se ovoga puta odmarali, no sudar s Domžalama pokazao je da Gorica itekako ima širinu.

– Da, definitivno, a to je posebno važno jer nam sad dolazi razdoblje u kojem ćemo igrati svaka tri, četiri dana. Bit će i kartona, i ozljeda, svatko će dobiti svoju priliku i zato mi je posebno drago što je velik broj igrača pokazao da se na njih može ozbiljno računati u svakom trenutku – kazao je Jakirović.

Goricu u petak čeka gostovanje kod Osijeka, u utorak slijedi domaći ogled s Lokomotivom, pa u subotu u Veliku Goricu stiže Rijeka… U osam dana tri utakmice, kroz koje ćemo dobiti i odgovor koliko se Goričani ozbiljno mogu uključiti u borbu za Europu. A kako se čini po posljednjim prezentacijama – mogu!