Prijava

Vaša prijava

‘Šteta bi bilo da ne iskoristimo priliku za Europu koja nam se otvorila…’


Jedan dio karijere u Slaven Belupu, današnjem protivniku Gorice, proveo je Matija Dvorneković, ali bilo je to u mlađim danima, kad je otišao u Koprivnicu u potragu za prvoligaškim nogometom. Danas je i Gorica prvoligaš, Matija je doma, u svom klubu, a s njim svlačionicu dijeli i Aleksandar Jovičić, momak iz Prijedora koji je u svijet HNL-a ušao upravo kao igrač Slaven Belupa. Stigao je u Koprivnicu u ljeto 2016., odigrao neke jako dobre partije, čak i zabio gol za 1-1 protiv Dinama u Maksimiru, da bi preko posudbe u Istri 1961 prošlog ljeta došao u Goricu.

– U Slavenu je bilo lijepo, ali to je sad iza mene. Fokusiran sam samo na Goricu, na pokušaj da izborimo tu Europu, i napravit ćemo sve da u tome i uspijemo – odbacuje u startu Jova, kako ga zovu u klubu, sve priče o prošlosti.

U drugoj kolu prvenstva njegova bivša i sadašnja momčad odigrali su spektakularnih 3-3, u Koprivnici upisali svatko po jednu pobjedu, pri čemu se tih 0-2 iz posljednjeg ogleda posebno pamti.

– Sigurno da je taj poraz bio plod jako lošeg dana. Svi smo bili loši i Slaven je zasluženo pobijedio, ali budemo li ovoga puta pravi, onakvi kakvi smo bili u većini utakmica do sad, mislim da pobjeda ostaje u Gorici – optimističan je Jovičić, iako je svjestan da nema nikakve šanse da ovo bude laka utakmica.

– Sigurno je da nas očekuje još jedna u nizu teških utakmica, jer u ovoj ligi ni nema laganih utakmica, što smo vidjeli kroz ovih 28 kola. Igramo na domaćem terenu i volio bih da ponovimo igru kao protiv Rijeke. Uspijemo li u tome, možemo očekivati pozitivan rezultat, pri čemu imamo i dodatan motiv borbe za Europu. Nadam se pobjedi, važno je samo da pristup bude jednak kao protiv Rijeke – ponudio je recept stoper Gorice.

Nema Oboabone, koji ga je zamijenio protiv Rijeke, Nigerijac ima tri žuta kartona, pa bi središnjicu goričke obrane opet trebali držati Jova i kapetan Čagalj. Dvojac je to koji je iznio najveći dio sezone u srcu obrane, morat će biti pravi i ove nedjelje od 16.30 sati. Ili će borba za Europu otići u krivom smjeru…

– Naravno da svi na neki način razmišljamo o tome, o plasmanu u Europu, ali idemo utakmicu po utakmicu. Debitanti smo u ligi i na početku sezone sigurno nitko nije očekivao da ćemo stajati ovako dobro, da ćemo biti ovako visoko, ali utakmicu po utakmicu smo stigli do ove prilike. A kad smo već tu, zašto ne pokušati iskoristiti svaku šansu koja se ukaže za četvrto mjesto – zaključio je Jovičić.