Prijava

Vaša prijava

Kakav spektakl! Šokantna pobjeda Gorice u utakmici ludih preokreta


Kad je mjesto radnje Velika Gorica, kad su na terenu na suprostavljenim stranama nogometaši Gorice i Slaven Belupa, to mora biti – spektakl. Dokazano je to na uzorku od obje ovosezonske utakmice ovih momčadi na Gradskom stadionu, jer u drugom kolu prvenstva završilo je 3-3, a iscrpljujućih 27 kola na semaforu je po završetku utakmice stajalo 4-3. U tom je rezultatu sadržano puno toga što nogomet može ponuditi, još su jednom nogometaši Gorice bili akteri okršaja u kojem je bilo i preokreta, i penala, i golova, i autogolova… I na kraju, ono što se broji i pamti više od svega, tri velika boda Gorice! Šokantno i dramatično izborena, ali zato posebno slatka…

Kako je počelo, nije slutilo na dobro. I ozbiljno je podsjećalo na posljednju utakmicu protiv Slavena, kad je u Koprivnici bilo 0-2 već nakon 12 minuta. Mlako i bez agresije ušla je Gorica u utakmicu, gol za goste praktički je od početka visio u zraku, da bi se i dogodio u 9. minuti. Jednu nabačenu loptu glavom je odbio Brazilac Mateus Lima, pala je pred Ivana Krstanovića, a 36-godišnji rutiner od stative ju je poslao u mrežu.

I nije čak ni to “resetiralo” Goricu, sve do polovice poluvremena Jakirovićeva momčad izgledala je neuvjerljivo, a onda je krenulo… Igrala se 27. minuta kad je Marijan Čabraja ušao u šesnaesterac i pucao prema golu, promašio gol, ali pogodio Matiju Dvornekovića na drugo strani. Ovaj je smireno primio loptu i plasirao u – stativu! Odbijanac je na koncu završio u nogama Cherifa Ndiayea, koji je loptu konačno poslao u mrežu.

Samo sedam minute kasnije gotovo ni iz čega Gorica je došla do potpunog preokreta. Branič Aleksandar Jovičić poslao je dugu loptu prema naprijed, gdje je Justin Mathieu dočekao pogrešku gostujuće obrane i sjurio se prema golu. Ušao je u kazneni prostor, srušen je i sudac Mario Zebec pokazao je na kreč! Budući da je prvi “penaldžija” Zwolinski bio na klupi, odgovornost je preuzeo Kristijan Lovrić i sigurno pogodio za 2-1.

Da priča o goričkom preokretu bude još bolja, pobrinuo se Matija Dvorneković u 38. minuti. Bio je to, nema dvojbe, najljepši trenutak utakmice… Ninja, miljenik goričkih tribina, primio je loptu malo u gostujućoj polovici, povukao prema golu, a obrana Belupa pazila je na sve ostale. I Dvorneković je jurio, jurio, jurio i – fenomenalno zabio. Elegantno je prebacio golmana nakon sprinta s loptom od valjda 50 metara i donio Gorici ogromna dva gola prednosti. Prošlo je samo 11 minuta od trenutka kad je Gorica gubila, a na semaforu se “kočoperilo” ogromnih 3-1.

Očekivalo se da će u nastavku gosti jurnuti, u želji da se što prije vrate u utakmicu, no umjesto toga i dalje smo gledali dominaciju Gorice. Imala je naša momčad dva gola prednosti, ali imala je i tri, četiri jako dobre šanse da još poveća prednost, da potpuno riješi utakmicu, činilo se da sve vodi prema tom četvrtom golu, a umjesto toga… Sve se preokrenulo. Brazilac Lima, koji je radio velike probleme domaćoj obrani u skoku, bio je na lopti, prije njega do nje je stigao Joey Suk i klizećim startom je poslao u vlastitu mrežu u 62. minuti.

I opet je nastavila Gorica držati loptu, prijetiti, bila je blizu gola, novog bijega na dva razlike, no ovo očito ne može biti “normalna” utakmica… Zanijemio je stadion kad je u 86. minuti, po već uhodanom receptu, Mateus Lima spustio loptu glavom, a Ivan Krstanović zabio za šokantnih i potpuno nepravednih 3-3.

– Nemoguće, nije moguće da će se ovo opet dogoditi, da će ti ovako odnijeti dva boda, ponovno, nakon što su u onih ljetnih 3-3 zabili iz zaleđa… – sjetio se netko na tribini u tim trenucima.

Srećom, nogomet je ovaj put bio pravedan prema Gorici. Branič gostiju Marko Karamarko na isteku 89. minute je krivo vratio loptu golmanu, oprezan je bio Lukasz Zwolinski, koji je ušao u 72. minuti, i lijevom nogom poslao loptu u mrežu. Ušla je jedva, polako i u sam kut, ali ušla je… I mogla je početi slavlje jedne velike, važne i sjajne pobjede Gorice! U utakmici s dovoljno šokova za izgubiti nekoliko godina života, u nogometnom spektaklu koji će se dugo pamtiti.

U subotu će Gorica u goste Interu u Zaprešiću, uzdrmanom “sedmicom” u Rijeci, a nakon toga u grad stiže Hajduk. U Veliku Goricu, grad u kojem domaća Gorica više ne prosipa bodove. Umjesto toga, izaziva erupciju oduševljenja na tribinama! Idemo dalje, korak po korak…