Prijava

Vaša prijava

Nogometni vikend: I po kiši borba za viši rang, ostanak ili za prestiž


Prvenstvene utakmice nogometaša amatera polako idu prema završnici sezone. Pred nama je još jedan nogometni vikend, prvo subota, a onda i prema prognozi opet kišna nedjelja. Turopoljski klubovi imaju kolorit prioriteta, od borbi za prvo mjesto, za ostanak u ligi ili pak samo za prestiž.

Naš trećeligaš Kurilovec igra za ovo posljednje. Visok plasman u poretku 18 klubova iz zagrebačkog okruženja te Istre i Kvarnera je prekrasan uspjeh, a na ŠRC-u Udarnik igra se odličan nogomet. Sporadični posrtaj, kao u minulom kolu u Opatiji, sasvim je logičan. U subotu Kurilovec opet gostuje, sad kod Španskog u Zagrebu. Imperativa za momčad trenera Vidaka nema, još je to jedna prigoda za nadigravanje i uživanje u najpopularnijem sportu.

U rangu niže, 4. HNL središte, Gradići su pri dnu poretka i svaki je bod dragocjen. U nedjelju im stiže neugodan gost iz Svetog Ivana Zeline, koji zbog reorganizacije trećih liga ima prigodu napredovati i Zelini su također bodovi potrebni. Bit će zanimljivo i, vjerujemo, neizvjesno.

U petom rangu, Jedinstvenoj županijskoj ligi, Klas i Polet iz Buševca imaju komotnu situaciju i igraju za prestiž. Lider prvenstva Lukavec, koji cilja četvrti rang, gostuje u Farkaševcu kod zadnjeg Zrinskog, koji ima tek jednu pobjedu u 24 utakmice. Sve osim pobjede Lukavca bila bi senzacija. Lomnica, pak, mora bodove spasa tražiti kod Kupinca, koji je u prošlom kolu u Buševcu iznenadio uspavani Polet.

U 1. županijskoj ligi istok se zakomplicirala borba za prvo mjesto nakon što je vodeći Naftaš Ivanić izgubio doma 1-4 od Mladosti iz Obrezine, pa se Turopoljac približio na pet dostižnih bodova. Naftaš je i u 25. kolu domaćin, u nedjelju od 20 sati pod rasvjetom čeka neugodni Vatrogasac iz Kobilića. Turopoljac bi trebao imati lakši posao u Zvekovcu. Treći Jelačić protiv Brcka igra u Vukovini već u subotu, a onda će čekati rezultate vodećih. Od klubova iz Turopolja kod šestoligaša, Dinamo Hidrel je najbliže začelju i još nije osigurao ostanak u ligi. U nedjelju gostuje u Obrezini.

3. HNL ZAPAD, 30. KOLO
Subota, 11. svibnja
Špansko – Kurilovec (Zagreb, 17.00)

4. HNL SREDIŠTE, 27. KOLO
Subota, 11. svibnja
Mladost – Dinamo (OO) (Petrinja, 17.00)
Nedjelja, 12. svibnja
Gaj – Odra (Mače, 17.00)
Gradići – Zelina (Gradići, 17.00)

JŽNL, 25. KOLO
Subota, 11. svibnja
Klas – TOP (Mičevec, 17.30)
Nedjelja, 12. svibnja
Sloga – Polet (B) (Križ, 17.00)
Kupinec – Lomnica (Kupinec, 17.00)
Zrinski – Lukavec (Farkaševac, 17.00)

ŽNL ISTOK, 25. KOLO
Subota, 11. svibnja
Jelačić – Brcko (Vukovina, 17.00)
Nedjelja, 12. svibnja
Naftaš Ivanić – Vatrogasac (K) (Ivanić Grad, 20.00)
Mladost – Dinamo Hidrel (Obrezina, 17.00)
Dubrava – Meštrica (Dubrava Vrbovečka, 17.00)
Ostrna – Buna (Ostrna, 17.00)
Mraclin – Oborovo 74 (Mraclin, 17.00)
Zvekovac – Turopoljac (Zvekovac, 17.00)

2. ŽNL ISTOK, 21. KOLO
Nedjelja, 12. svibnja
Donja Zelina – Posavec (Paukovec, 17.00)
Kupa – Mladost (O) (Pokupsko, 17.00)
Turopolje slobodno