Prijava

Vaša prijava

Kurilovec u Trnju, Lukavec mora preko Sutle


Trećeligaši su u srijedu 15. svibnja odigrali utakmice 31. kola. Kurilovec je na SRC Udarnik ugostio Dugo Selo i remizirao 2-2 a za domaće zabili su Sedlaček i Matoš.

Od klubova iz Turopolja, za prvo mjesto u svojim ligama konkuriraju petoligaš Lukavec i šestoligaš Turopoljac. U 1. ŽNL istok teorija radi i za Jelačić iz Vukovine koji je treći. Lukavec u Jedinstvenoj županijskoj ligi u subotu doma čeka goropadnu i nabujalu Sutlu treću u poretku i to je derbi kola. Drugoplasirani Dinamo koji zaostaje 4 boda također doma u Jakovlju ima lakši posao kontra Kupinca. U rangu niže lider Naftaš Ivanić ima pet bodova više od drugog Turopoljca a gostuje kod Dinamo Hidrela u Čiču. Mogu li dinamovci pomoći susjedu iz Kuča?

Ako i uspiju, Turopoljac mora dobiti zahuktali Mraclin a to neće biti nimalo lako. Od ostalih prvenstvenih utakmica mora se izdvojiti trećeligaški dvoboj u zagrebačkom Trnju gdje u nedjelju na jutarnjoj matineji od 11 sati igra Kurilovec. Utakmica je to za prestiž i četvrtu poziciju u vrlo kvalitetnoj i zanimljivoj ligi 18 klubova koja od sljedeće sezone prestaje egzistirati na ovaj način. Kakav šteta, za mnoge je to još jedan teško razumljiv “biser” onih koji tako odlučuju. U četvrtom rangu Dinamo doma u Odranskom Obrežu u subotu čeka Tondach, dan kasnije Odra u Odri Moslavinu iz Kutine a Gradići idu u Zabok jakoj Mladosti. U našem najnižem sedmom rangu, iz kojeg se ne ispada, u Leknenom u nedjelju igraju novooformljen Posavec i Kupa iz Pokupskog.

3. HNL ZAPAD, 32. KOLO
Nedjelja, 19. svibnja
Trnje – Kurilovec (Zagreb, 11.00)

4. HNL SREDIŠTE, 28. KOLO
Subota, 18. svibnja
Dinamo (oo) – Tondach (Odranski Obrež, 17.30)
Nedjelja, 19. svibnja
Mladost – Gradići (Zabok, 17.30)
Odra – Moslavina (Odra, 17.30)

JŽNL, 26. KOLO
Subota, 18. svibnja
Lukavec – Sutla (Lukavec, 17.00)
Nedjelja, 19. svibnja
Lomnica – Sloga (K) (Donja Lomnica, 17.00)
Polet – Stupnik (Buševec, 17.00)
Laduč – Klas (Laduč, 17.00)

1. ŽNL ISTOK, 26. KOLO
Nedjelja, 19. svibnja
Vatrogasac (K) – Jelačić (V) (Kobilić, 17.00)
Turopoljac – Mraclin (Kuče, 17.00)
Buna – Dubrava (V) (Mala Buna, 17.00)
Meštrica – Mladost (O) (Gornja Lomnica, 17.00)
Dinamo Hidrel – Naftaš Ivanić (Novo Čiče, 17.00)