Prijava

Vaša prijava

Pripreme za Euro u Grčkoj idu kraju


Reprezentacija Hrvatske gluhih okuplja se 29. svibnja u Zagrebu

Javili su se tehnički tajnik reprezentacije Hrvatske gluhih Matej Bagarić i fizioterapeut Božidar Marčec i dali informacije. Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih nastupa od 1. do 15. lipnja na 9. Europskom nogometnom prvenstvu gluhih, koje će se održati u gradu Heraklionu na otoku Kreta u Grčka. Okupljanje naše selekcije je 29. svibnja u Hotelu Galerija u Zagrebu, a 30. svibnja igra se posljednja kontrolna utakmica protiv NK Blato na igralištu u Blatu. Put za Heraklion predviđen je za 1. lipnja iz zračne luke dr. Franjo Tuđman na Plesu.

Na Europskom prvenstvu sudjeluje 16 nacionalnih momčadi raspoređenih u četiri skupine a Hrvatskoj su u C suparnici iz Poljske, Rusije i Njemačke. Reprezentacija Ruske Federacije gluhih aktualni je europski viceprvak.

Izbornik nogometne reprezentacije gluhih proslavljeni je igrač Dinama i Rijeke Josip (Jozo) Bogdanović. Za nastup u Grčkoj Bogdanoviću su na popisu sljedeći igrači: Marko Prošenski, Kristijan Konjetić, Darko Val, Andro Crnogaj, Josip Smokvina, Dalibor Međimurec, Toni Mladić, Karlo Šanjug, Mirko Blažević, Mirko Vukić, Karlo Vidaković (C), Kristian Selaković, Antonio Škvorić, Ivan Vidaković, Luka Roso, Leonardo Vučak, Hrvoje Francizi, Davor Mažuran, Anton Lalić, Mario Jakovljević, Josip Jakovljević, Mate Kvesić i Marko Kovačević. U stručnom stožeru uz Bogdanovića su još pomoćnici Ivica Vidaković i Filip Bogdanović, direktor Mladen Ogrizek, tajnik Matej Bagarić, fizioterapeut Božidar Marčec, ekonom Stjepan Žinić i predstavnik sportskog saveza gluhih Hrvatske Marijo Lušić. Treba istaknuti da je prvi vratar Prošenski iz Velike Gorice branio ranije za Jelačić iz Vukovine a fizioterapeut Marčec iz Novog Čiča radio je za više turopoljskih klubova. Hrvatska protiv Poljske igraju 4., Rusije 6. i Njemačke 8. lipnja. Dvoje prvoplasiranih nastavlja natjecanje, a to je i cilj naših, iako će protiv Rusije i Njemačke biti jako teško-otkrili su nam Bagarić i Marčec