Prijava

Vaša prijava

FOTO Rukomet svima, ali i čokolada i pizza svima… A najboljima – zlato!


Puna 23 sata igrao se rukomet ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani, odigrane su 34 utakmice u šest kategorija. Nastupilo je 26 ekipa i momčadi, ukupno 380 rukometašica i rukometaša trčalo je parketom goričke dvorane… Zabijali su golove, promašivali, letjeli i padali, slavili i tugovali. I odrastali kroz sport. Sve to, naravno, u sklopu projekta “Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade” u suradnji HRK Gorice i ŽRK Udarnika.

– Sve je prošlo baš onako kako smo zamislili, od samog sportskog dijela, fair-playa, ali i svega što je pratilo ovaj naš turnir sa strane. Reakcije naših gostiju isključivo su pozitivne, tako da mislim da zaista imamo razloga za zadovoljstvo – rekao je Hrvoje Pekera, prvi čovjek ovog projekta.

Turnir je otvorila Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice Murganić, a medalje je prvoga dana dijelio reprezentativac i igrač PPD Zagreba Damir Bičanić. Drugoga dana taj su dio posla na sebe preuzeli igrači HRK Gorice Julian Šalić, Jakov Pušić i Hrvoje Ceković.

Svi sudionici turnira dobili su svoje medalje, otišli kući zadovoljni, ali naravno da su najsretniji bili pobjednici. A oni su, redom, bili… Kod djevojčica rođenih 2010. i kasnije, u mini rukometu, najbolje je bilo Dugo Selo, dok je kod dječaka u istoj kategoriji prvo mjesto uzela Rugvica. Kod dječaka rođenih 2008. uvjerljivo najbolji bio je PPD Zagreb, a među dvije godine starijim dječacima najbolja je bila Petrinja. U najstarijoj muškoj kategoriji, 2004. godište, slavila je Dubrava, dok je u najstarijoj kategoriji na cijelom turniru, kod djevojaka rođenih 2002. i kasnije, prvo mjesto uzeo naš Udarnik, ispred Ivanića, križevačkog Radnika i Bistre.

Osim medalje, svatko tko je nastupao na turniru dobio je pizzu i čokolada, tek toliko da bi dječja radost bila potpuna. I da bi se ovaj turnir, koji ima razloga prerasti u tradiciju, bude proglašen potpuno uspjelim!