Prijava

Vaša prijava

FOTO Kadetkinje PK Barbara srebrne na Europskom prvenstvu, juniorke osvojile 4. mjesto


12.-16.06.2019. Crikvenica. Europsko prvenstvo mažoret timova. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Europsko prvenstvo mažoretkinja u organizaciji Svjetske asocijacije mažoret sporta (IFMS) i Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) održano je u Crikvenici od 12. do 17. lipnja u Sportskoj dvorani Crikvenica. Suorganizatori su bili Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Eko Murvica. Domaćini EP-a bili su HUMT (predsjednica Milosava Katić) i Udruga Mažoretkinje Grada Crikvenice. Sudjelovalo je 80 timova sa preko 1.400 mažoretkinja iz Bjelorusije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Poljske i Slovačke. Izvedeno je ukupno 650 koreografija, 550 u prva četiri natjecateljska dana (12.-15. lipnja), a stotinu posljednjeg dana (nedjelja, 16. lipnja) u okviru 1. Eurocupa.

12.-16.06.2019. Crikvenica. Europsko prvenstvo mažoret timova. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Očekivano najuspješnije su bile mažoretkinje iz Češke, vrlo ugodno su iznenadile sportašice iz Poljske te seniorke iz Bugarske i kadetkinje odnosno juniorke iz Bjelorusije. Od hrvatskih timova medalje su osvojile Mažoretkinje Dubrovčan (zlato su osvojile kadetkinje u disciplini classic) i kadetkinje Plesnog kluba Barbara (srebro u disciplini classic). Najuspješnija hrvatska mažoretkinja je Petra Rakovac iz Poreča (članica Ritmokracije iz Brdovca) koja je osvojila u pojedinačnoj konkurenciji 3 medalje: zlato (kategorija Mace), srebro (kategorija 2 štapa), bronca (zastava).

12.-16.06.2019. Crikvenica. Europsko prvenstvo mažoret timova. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvenstvo se odvijalo pod dirigentskom palicom Marte Pavelkove (zamjenica predsjednika IFMS-a), sudačko povjerenstvo vodila je Monika Bergerova, najzaposleniji je bio Vlado Palac (predsjednik EMTA-e) koji je obnašao višestruku ulogu: sudac, ceremonijal majstor prigodom svečanog uručenja medalja, statua i diploma te osoba koja se skrbila za nesmetano odvijanje natjecanja. Moderator prvenstva bio je slatkorječivi momak iz Češke Richard Wagner. Tehnički dio (glazba, ozvučenje) bez pogreške je odradio Zdravko Kovačević Flekica.

Galerija fotografija