Prijava

Vaša prijava

Kahlina novi kapetan! ‘Ovo mi je prvi put u životu, ali učio sam od Čagija’


Kad u bilo kojoj drugoj situaciji u život čuješ onu zloglasnu skraćenicu “KKK”, dođe ti da se naježiš. Međutim, kad je riječ o HNK Gorici, ista ta tri slova znače nešto novo, lijepo, zasluženo. Kapetan Kristijan Kahlina. Nakon odlaska Igora Čagalja, kapetana kao iz nogometnih udžbenika, trebalo je pronaći njegova nasljednika, a odluka vjerojatno nije ni bila suviše teška. Trener Jakirović i njegov stožer su predložili Kahlinu, predsjednik Črnko i dopredsjednik “amenovali” odmah na prvu.

– Počašćen sam odlukom stručnog stožera, hvala im na tome, a hvala i čelnim ljudima kluba što su to prihvatili. Nakon više od sto upisanih nastupa na vratima Gorice mislim da sam zaslužio voditi ovu sjajnu momčad i dat ću sve od sebe kako bih opravdao odluku. Znao sam i ranije biti zamjenik kapetana, pa ponekad dobiti traku, ali ‘glavni’ kapetan nisam još nikad bio. Sve do Gorice – rekao je uvodno Kahlina, neobično pristojan momak, skroman i ponizan, jedan od onih koji ni u ovakvim trenucima neće prečesto koristiti “ja” u svom izričaju.

– Idemo dalje raditi sve kao i do sad. Između nas nekoliko nema velike razlike u svlačionici, bez obzira na to tko je kapetan. Bitno je da smo svi jedan uz drugoga, da postižemo rezultate kao momčad, da smo i dalje klapa, da je momčad svima na prvom mjestu – pozvao je novi “capitano” goričkog broda.

Igor Čagalj napustio je Goricu i postao novi igrač Hrvatskog dragovoljca… Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Neće biti lako uskočiti u Čagijeve cipele…

– U kojem god je klubu igrao, taj čovjek je bio kapetan. To dovoljno govori o njegovoj liderskoj crti, o tome kako utječe na svlačionicu. Mi ćemo pokušati slijediti to što je on radio. Naučili smo puno od njega, u kojim situacijama biti smiren, u kojima reagirati… Ma bit će to sve u redu – uvjeren je Kahlina.

Cijele pripreme već nosi traku, navikava se na nju. Gledajući sa strane, iz pozicije čovjeka koji nikad nije bio kapetan ničega, dođe ti da se zapitaš smeta li ta traka nogometašima u igri, koliko je uopće osjete na toj lijevoj podlaktici…

– Ma ne smeta, navikneš se i više je ni ne osjetiš. Možda je igrači više osjete, u tim povlačenjima može i pasti, ali nema to baš nikakvog utjecaja na igru. Da ima, ne bi ovi najveći, Messi, Ronaldo i ekipa, ni bili kapetani, ha, ha.

Gorica je s pripremama krenula još 14. lipnja, ‘generalka’ s Inđijom u subotu u 18 sati bit će osma pripremna utakmica

Novi kapetan povest će Goricu u novu sezonu, zahtjevnu i izazovnu, a temelji za nju udareni su na pripremama koje polako ulaze u svoju završnu fazu.

– Mislim da su dečki odradili odličan posao, pripreme su bile baš jake, bilo je i trke, i lopte… Imamo i solidne rezultate, iako u početku nisu baš bili takvi. Međutim, nije nam to bilo ni važno. Sad kad je, u zadnje dvije utakmice smo se posvetili rezultatu, i to je došlo na svoje. Naravno, sezona će pokazati jesmo li dobro odradili pripreme. Mi vjerujemo da jesmo, no samo će rezultati govoriti o tome, to je najbitnije u svemu ovome – logično rezonira kapetan Kale.

Njegovih zamjenika je čak pet: Mario Marina, Matija Dvorneković, Joey Suk, Lukasz Zwolinski i Matija Špičić. No svi će oni, nastave li se lanjski trendovi, teško do prilike da ponesu traku. Kahlina je, naime, na golu Gorice posljednje 102 utakmice (?!), uz napomenu da ne izgleda kao netko tko ima namjeru prekidati taj niz. Što nije osobito dobra vijest ni za minutažu Ivana Čovića, drugoga golmana Gorice.

Čova jako dobro radi, dobar smo tandem. Sve svoje prilike dosad je iskoristio, dobro odradio, ozbiljno shvaća sve ovo, bez ikakvog podcijenjivanja, i čeka šansu. Ja ću se potruditi da budem živ i zdrav, da svoje odrađujem na maksimalnom nivou – rekao je Kahlina, udahnuo, pa otkrio koje bi rješenje njega najviše veselilo:

– Volio bih da klubu možda dođe prava, konkretna ponuda, da se možda prodam… Ako se to dogodi, Čpva će biti spreman, s njim će gol Gorice biti na sigurnom.

Ivan Čović došao je nakon epizoda u Interu, HD-u, Grčkoj i Rumunjskoj, a na pripremama se potvrdio kao jako dobar golman

Kahlina će uskoro navršiti 27 godina, iza njega je spektakularna sezona, najbolja u karijeri. I koliko god će golman takve kvalitete, vođa i kapetan, nedostajati Gorici u slučaju da ode, toliko mu je razumno i poželjeti da mu se ispuni želja da se pokuša dokazati na višoj razini, da možda i osigura egzistenciju… Međutim, zasad je važno samo jedno. Kahlina je tu, kapetan je momčadi, i razmišlja samo o tome.

– Ima puno poziva sa svih strana, ali ništa konkretno nije došlo u klub, nikakva ponuda koja bi zadovoljila moje i klupske ambicije. Koncentiran sam samo na Goricu, pa što dragi Bog da. Sve se to može okrenuti u jednom danu, tako da… – završio je Kahlina kratko druženje nakon jutarnjeg treninga.

Poslijepodne opet na trening, pa u subotu utakmica… Protivnik će od 18 sati na našem stadionu biti srpski prvoligaš Inđija, Kahlina će opet biti na golu. S kapetanskom trakom oko ruke.