Prijava

Vaša prijava

NK MRACLIN – Trener Marko Pancirov: “Svaki slijedeći suparnik koji dolazi prema rasporedu je naš najveći konkurent, nema laganih protivnika”


Mraclin je u velikom nizu, čak šest pobjeda za redom. Kroničar iz novije povijesti kluba i pisac ovih redaka bilježi da je najveći rezultatski niz Mraclina iz sezone 2002./2003. kada je bilo čak 16 pobjeda u nizu.

Ova nadarena generacija koju vodi trener Marko Pancirov trenutno ima rezultatski kontunuitet koji žele nastaviti. Trenera Pancirova smo upitali koji su faktori uspjeha ove jeseni?
– Ključ je u kvalitetnoj doselekciji kadra iz prošle sezone te rad na treninzima.Znanje nogometa mojih igrača nije upitno, no kroz doselekciju smo zaoštrili konkurenciju, odnosno nema igrača koji je siguran za udarni sastav, a kroz treninge smo tu pojedinačnu kvalitetu igrača ukomponirali u momčad.

Možeš li nam dati generalnu ocjenu sadašnjeg stanja seniorske momčadi Mraclina?
– Definitivno nismo završili sa doselekcijom igrača. Želio bih dodatno zaoštriti konkurenciju na još dvije pozicije i to ćemo pokušati napraviti na zimu. Zadovoljan sam sa igračima koji su trenutno tu, odgovorni su u dolascima na treninge i trude se usvojiti sve smjernice u koje ih upućujem. Uživam u provođenju vremena sa njima, u momčadi je dobra atmosfera i potpuno sam ispunjen u suradnji sa njima.

Veliku važnost daješ fizičkoj spremi i motivaciji igrača bez obzira o kojem se rangu natjecanja radi.
– Veliku važnost dajem stvaranju igre! Smatram da surađujem sa dečkima koji razumiju nogomet i koji imaju mogućnost rezultat napraviti kroz igru. U doselekciji igrača ovog ljeta sam isključivo tražio igrače koji imaju kvalitetne radne navike, koji su karakterni i odgovorni u dolascima na treninge. Isključivo zato što sam želio stvarati igru! Kada imaš karakterne dečke, onda motivirati igrača nije problem. Naravno, preduvjet kvalitetnom radu i igranju je kvalitetna fizička sprema i dobra atmosfera.

Mraclin se vraća domaćim igračima – Ivan Kos, Mario Kos, Juraj Cvetnić, Željko Babić, Ladislav Roginić i Petar Bartolić ponikli su u klubu, kasnije pekli zanat u višerangiranim klubovima. Njihov povratak govori da se u Mraclinu dobro radi ?
– To je bogatstvo ovog mjesta i kluba. Nabrojani dečki su još vrlo mladi, imaju prostora za napredak i vjerujem da će se taj napredak kroz kvalitetan rad sa vremenom vidjeti u njihovim prezentacijama u plavom dresu. Infrastruktura je takva da svi zajedno možemo uživati u uvjetima i dati maksimalan trud kako bi napredovali i uveseljavali sve ljude kojima je Mraclin u srcu.

Poznato je da gotovo nije bilo odlazaka u klubu ljetos. Imaš širok igrački kadar. Dolaskom Augustića, Desputa, Babića, Bartolića i Roginića momčad je dobila novu sliku? Konkurencija je dodatno zaoštrena?
– Zaboravili ste vratara Marića, koji me u suradnji sa svojim kolegom Dražićem doveo u situaciju da na toj poziciji imam slatke brige. Pohvale za rad u prijelaznom roku svakako treba dati Upravi kluba, a ponajviše zbog toga što su kod svakog angažmana tražili moje mišljenje. U odnosu na prošlu sezonu konkurencija je dosta zaoštrena, a samim time smo dobili kvalitetniji odaziv na treninge i mogućnost stvaranja igre.

Prvenstvo je dugo, zasigurno će biti i padova u igri. Mraclin je jedan od kandidata za viši rang. Koje momčadi po tebi su najveći suparnici Mraclinu prema Jedinstvenoj županijskoj ligi?
– Naša je ambicija maksimalan pristup svakoj slijedećoj utakmici, maksimalno uvažavanje svih suparnika. Taj respekt ćemo im pokušati pokazati kroz dobar nastup u našim utakmicama. Svaki slijedeći suparnik koji dolazi prema rasporedu je naš najveći konkurent, nema laganih protivnika – rekao je na kraju trener vodeće momčadi I. županijske lige Marko Pancirov.


Novi uzlet omladinskog pogona!

UPISI U “GRUPU ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE” – U PRIJEPODNEVNIM TERMINIMA