Prijava

Vaša prijava

HOK Gorica i Azena idu dalje skupa: ‘Odbojkaško srce kuca i dalje…’


Ove godine proslavljeno je pet godina postojanja HOK Gorice, ženskog odbojkaškoga kluba nastalog na temeljima nekad slavne Azene. Bivše igrače iz slavne generacije vodile su klub i radile s djevojčicama, koje su rasle i napredovale, a snažna veza s Azeninim naslijeđem osjećala se posljednje tri godine i kroz memorijalni turnir “Antun Azenić Deda”, u sjećanje na tvorca velike i moćne Azene. Koja je za to vrijeme, u istome gradu, sve više tonula u probleme, iz kojih se teško ili nikako uspjevala iščupati…

I u jesen 2019. godine, ostat će zapisano, dogodilo se neizbježno. I ono što je definitivno najbolje rješenje. Azena i HOK Gorica spojili su se u jedan gradski klub, u čijem je programu samo napredak. U tu svrhu iz kluba su poslali i priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

“Jedna lijepa odbojkaška priča u Velikoj Gorici, koja je prije pet godina započela kao projekt osnivanjem kluba HOK Gorica, sad je dobila sretan, ali i očekivan epilog. Dogovorena je i provedena suradnja i spajanje ŽOK Azena i HOK Gorica u jedan sportski odbojkaški kolektiv.

Ovime su stvorene pretpostavke za daljnji napredak odbojke u Velikoj Gorici i vraćanje na one pozicije koje svi pamtimo i tamo gdje je svi očekujemo i želimo vidjeti. Sve to sprovedeno je uz svesrdnu pomoć i suradnju čelnih ljudi Grada i Zajednice športskih udruga Velike Gorice, koji su u ovoj fuziji prepoznali i priliku za razvoj i popularizaciju ženskog sporta u našem Gradu.

U rad HOK Gorice uključene su mahom bivše igračice koje su svoje prve odbojkaške korake i punu afirmaciju upravo i stekle u poznatoj i popularnoj velikogoričkoj Azeni. Uz to, svojim sugestijama, savjetima i radom HOK Goricu pomažu i uz nju su neka od najvećih imena hrvatske odbojke. U protklih pet godina ustrojen je rad s mlađim uzrastima, a seniorska ekipa iz godine u godinu napreduje u novi rang natjecanja. Ovim rezultatima HOK Gorica je opravdala poklonjeno joj povjerenje i pokazala da će sasvim zasluženo nastaviti odbojkašku tradiciju u Velikoj Gorici koju je Azena i započela.

Povratak na veliku scenu i postizanje pune afirmacije neće ići preko noći, ali vizija koju sadašnja poletna uprava HOK Gorice ima te pozitivni primjeri i postignuti rezultati iz drugih sportova u gradu, koje su napravili kod ovakvih suradnji i spajanja, daju za pravo činjenici da ćemo u vrlo brzo u našem gradu ponovno gledati najbolju žensku odbojku.”

Klub će, recimo i to, nositi ime HOK Gorica, a natjecat će se u 1. B ligi, trećem rangu natjecanja. Od Azene su ostale klupske prostorije, a drugu ekipu, koja će igrati u nižem rangu, vodit će dosadašnji trener Azene Luka Bišćan. Prvu ekipu više neće voditi Ines Rendulić, bivša igračica Azene i trenerica koja je lani izborila ulazak u viši rang, nego Diana Breko, njezina nekadašnja suigračica u Azeni, u suradnji s Idom Jenkač. Na čelu kluba je predsjednica Katarina Ćosić, u upravi su još i Ivica Hrženjak te Dario Kovačić, a s najmlađima rade još dvije bivše igračice Azene, Sandra Bašić i Una Hmelina, ex Bogović…

– Vjerujem da će se gorička ženska odbojka u godinama pred nama doista vratiti na stare staze. Imamo potporu Grada, imamo svoj plan i smjer, a imamo i želju i volju za radom i napretkom. Nećemo preskakati stepenice, želimo odgajati svoje igračice i s njima se boriti za još veće stvari. Nezahvalno je davati bilo kakve rokove, no vjerujem da ćemo sljedećih nekoliko godina ponovno gledati prvoligašku žensku odbojku u Velikoj Gorici – kazala je predsjednica Katarina Ćosić.

Prvu utakmicu će ujedinjeni gradski klub odigrati u subotu u 13 sati u Gradskoj dvorani. Protivnik će, prigodno za ovu situaciju, biti gradski rival OK Velika Gorica.