Prijava

Vaša prijava

Vlado Šola i njegovi Kinezi pali u Gorici: Školovali ih Šafranko i prijatelji


Nakon što su za vikend odigrali 25-25 s Bjelovarom na svom parketu, u 3. kolu Paket 24 Premijer lige, rukometaši Gorice sredinu tjedna iskoristili su za prijateljsku utakmicu. Opet se igralo doma, u goričkoj Gradskoj dvorani, a s druge strane bili su protivnici s druge strane svijeta. Konkretno, kineski rukometaši okupljeni u klub Beijing Sport University, koji su ove godine stacionirani u Zagrebu. Završilo je pobjedom Gorice 33-31, u utakmici u kojoj je naša momčad gotovo cijelo vrijeme bila u prednosti…

Beijing Sport University poslao je, dakle, svoje mlade rukometaše, koje smatraju talentiranima, da se u Hrvatskoj uče rukometu. Trener im je proslavljeni golman Vlado Šola, njegov pomoćnik je Tonči Valčić, a i vodstvo kluba je naše, hrvatsko. Njihovi su zato igrači, koji su ove sezone uključeni i u regionalnu SEHA ligu. U kojoj, naravno, nisu konkurentni, uglavnom doživljavaju uvjerljive poraze, no njima je cilj ionako jedino učiti i napredovati.

Priliku za napredak imali su i u sudaru s Goričanima, koji su nakon “run&gun” prvog poluvremena vodili 20-17, da bi se u nastavku utakmica ipak malo primirila. Stalno su Kinezi lovili gorički zaostatak, nekoliko puta su i ulovili priključak, ali Gorica je mirno privela utakmicu kraju u svoju korist. Šafranko je bio prvi strijelac sa sedam golova, po četiri su dodali Vrdoljak, Gal, Ćavar i Ljubić, tri Kraljević… S druge strane, stanoviti J. W. Zhang zabio je šest komada.

Bio je ovo dobar test i priprema za sljedeći prvenstveni ispit, koji slijedi vrlo brzo. U subotu Gorica gostuje u Vinkovcima, ide kod uvijek neugodne Spačve.