Prijava

Vaša prijava

Dragocjeni bodovi za Dinamo Hidrel, Kloštar bolji nego što kaže tablica


U rovovskoj borbi bez ljepote i posebne kvalitete Dinamo Hidrel ipak je bio efikasniji i uzeo dragocjene bodove. Šesti je to rang našeg nogometa, a igrali su klubovi sa začelja i pretenciozno bi bilo nadati se boljoj igri, no može se naglasiti da su gosti i ugodno iznenadili, s obzirom da su u poretku na samom začelju 1. županijske lige istok bez ijednog boda.

Fabrizio Hrkovac bio je prvo ime nedjeljenog ogleda u Novom Čiču… Foto: Mato Paviša

Dinamovci su dobro krenuli i poveli zarana, u 16. minuti, kad je Luka Blažević uspio provući loptu ispod nogu svog čuvara i iznenadio dobrog vratara Ivana Pavičića. Solidni gosti “morali” su poravnati rezultat u 30. minuti. Tomislav Knezek dobro je pucao iz slobodnjaka i pogodio okvir a odbijanac je s tri metra, čini se Jerković, opalio u modro nebo, na sreću modrih. I gosti su ubrzo kažnjeni.

Najprije je agilni brzanac Fabrizio Hrkovac udarcem s 25 metara zatresao gredu iznad nemoćnog Pavičića. Već u sljedećoj akciji uporni i rastrčani Hrkovac bio je još precizniji i pogodio mrežu za, činilo se tada, nedostižnih 2-0.

No oni koji su tako razmišljali, pogrešno su mislili. Samo dvije minute kasnije loptu je namjestio Antonio Krajinović i iz slobodnjaka s 20 metara poslao je uz bližu vratnicu iznenađenog vratara Šimića. U 37. minuti Kloštar je imao novu pogođenu gredu, a malo kasnije i veliku priliku za realizaciju, ali na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2-1.

Kloštar je posljednji na tablici, ali definitivno nije tako izgledao na ovom gostovanju

Nakon odmora utakmica se lomila i u 67. minuti Tomislav Jakovljević je udarcem iz daljine postavio 3-1. Gosti se ni tada nisu predali pa su opet smanjili nakon poduže kombinacije preciznim i plasiranim udarcem Antonija Šempera. Modri na igralištu i u gledalištu odahnuli su tek u drugoj minuti nadoknade, kad je Nikola Furić nakon kontre s centra pogodio nečuvana vrata Kloštra za konačnih 4-2.

Bilo je puno nervoze u ovih 90 minuta, igralo se žustro i žestoko u borbi za bijeg iz donjeg doma prvenstvene ljestvice

Mora se spomenuti da se igralo oštro, uz mnogo komentiranja, ali na kraju sve je završilo u sportskom duhu.

DINAMO HIDREL – KLOŠTAR 4-2
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 50. Sudac: Antonio Kokot 6. Pomoćnici: Blaž Crnoja i Helena Blažic (svi iz Vrbovca).
STRIJELCI: 1-0 Blažević (16), 2-0 F. Hrkovac (33), 2-1 Krajinović (35), 3-1 Jakovljević (67), 3-2 Šemper (80), 4-2 Furić (90).
DINAMO HIDREL (4-1-4-1): Šimić 6 – Čurla 6 (od 43. Pejak 6,5), Vukadin 6, Pudić 6, Ž, Josić 6 – Jurišić 6,5 (od 78. Furić 6,5) – Zorić 6, Jakovljević 7, Slivak 6, Hrkovac 7 (od 82. Španiček -) – Blažević 7 (od 90. Panić -).
Trener Mario Kajinić 6,5.
KLOŠTAR (4-4-2): Pavičić 6,5 – Marinčević 6 (od 24. Vešligaj 6), Knezek 6,5, Popović 6, Levar 6 – Brcko 6, Hasanović 6, Ferina 5,5 (od 46. Novaković 6), Šemper 6,5 – Jerković 6, Krajinović 6,5. Trener Dario Turkalj 6.
IGRAČ UTAKMICE: Fabrizio Hrkovac