Prijava

Vaša prijava

Nedjelja navečer, vrijeme za rukomet! Gorica u derbiju čeka Dubravu


Prošle godine u ovo vrijeme rukometaši Gorice bili su prikovani za dno Premijer lige. I bio je to trenutak koji je upalio alarm, donio konačnu svijest da se nešto treba promijeniti. Kao što se i promijenilo, jako puno toga. Dogovorena je suradnja s PPD Zagreb, trener Andrija Nikolić zamijenio je klupsku legendu Hrvoja Pekeru, stigli su igrači iz redova prvaka, formirana je mlada momčad, nošena starosjediocima Cekovićem, Sladoljevom, Laljekom, Ćavarom… I godinu dana poslije Gorica je, evo, na vrhu.

Dobro, nije baš na samom vrhu, gol-razlika je donijela prvo mjesto Dubravi, ali Gorica je na jednakom bodovnom učinku, na pet pobjeda, jednom remiju i jednom porazu u prvih sedam kola. I sa šansom da nakon osmoga kola ostane usamljena na vrhu, na čelu kolone. U nedjelju u 19 sati, naime, u grad nam dolazi upravo Dubrava, u velikom derbiju kola, u utakmici koja će pokazati kako stvari stoje u izravnom sudaru dvije najbolje momčadi dosadašnjem dijela sezona.

– Što možemo očekivati? Dobru utakmicu, borbenu s obje strane – kaže trener Nikolić.

– Obje momčadi imaju kvalitetu, to su i pokazalo, tako da očekujem i neizvjesnu utakmicu. Ali dobro, nama su praktički sve takve, s neizvjesnim završnicama, tako da smo već naviknuli. Važno mi je što su momci pokazali da imaju karakter, da žele pobijediti, a to je često presudno – dodaje strateg Gorice.

Nema više Vlade Šole na klupi Dubrave, kormilo je preuzeo Krešo Ivanković, a momčad je opet jako dobra za kriterije hrvatskog prvenstva…

– Pokriveni su na svim pozicijama, imaju odlična dva golmanaa, dobre pivote, mladu i potentnu vanjsku liniju, koja puno radi i kreće se, ali i dobra krila. Iskreno, nemaju previše mana. Varaždin ih je jedini ove sezone uspio dobiti… Kako? Uz veliki fanatizam – kazao je trener Nikolić, otkrivši time i što će očekivati od svoje momčadi.

A i ona je, pokazuje ove sezone, jako dobra. Samo su najveći optimisti vidjeli Goricu u samom vrhu nakon sedam kola, a trener definitivno spada među takve.

– Ne, nije mi sve ovo iznenađenje. Nastavili smo s dobrim igrama od prošlog proljeća, u sličnom ritmu, pri čemu i naši mladi igrači napreduju, pokazuju sve više. Cilj nam je biti među četiri, vjerujem da ćemo u tome uspjeti – odlučan je Andrija Nikolić.

Nije od onih trenera koji će govoriti o igračima pojedinačno, a neće se to previše promijeniti ni nakon što jedan od njih, konkretno Zvonimir Rudolf Šafranko, zabije deset komada protiv Zameta. I to devet u drugom poluvremenu.

– Glupo je isticati pojedince, ovo je kolektivni sport i uvijek momčad izbaci nekoga. Sad je to bio Šafranko, sutra će biti netko drugi ili treći, to je teško prognozirati, ali važno je znati da bez ostatka momčadi ne bi ni on bio tako uspješan. Svi smo u ovome zajedno – istaknuo je trener.

Budu li s njima i navijači, posao će u derbiju biti puno lakši. Termin je odličan, nedjelja predvečer idealno je vrijeme za sadržaj ovakvog tipa, za ozbiljni rukometni okršaj… Ovi dečki zaslužili su podršku svojih sugrađana, momčad je to koja malo koga ostavlja ravnodušnim, a izazovov pred njima je najveći dosad.

Vidimo se u Gradskoj sportskoj dvorani.