Prijava

Vaša prijava

Gorica ne staje! Sedma pobjeda zaredom kao uvertira za – Cibonu


Utakmice prolaze, prvenstvene runde se vrte, a na računu košarkaša Gorice sve same pobjede. Dobro, u uvodnom kolu Split je bio bolji na Gripama – točnije, Split se provukao na Gripama – ali sve nakon toga je isključivo pozitiva. U petak navečer Josip Sesar odveo je svoje dečke u provod u Istru, općinu Čavle, na megdan Škrljevu, a kući su se Goričani vratili s pobjedom od 17 koševa razlike u džepu. Sigurnom, uvjerljivom, gotovo rutinskom pobjedom…

Neki bi se treneri možda zabrinuli da im se uoči ovako zahtjevnoga gostovanja ozlijedi startni playmaker, ali Sesar nije paničario. Borna Kapusta ostao je kod kuće, a u njegov cipele uskočio je polivalentni Mislav Brzoja, čija uloga je inače dijeliti minute na niskom krilu s Ivanom Vučićem. I u novoj ulozi snašao se fantastično. Ne samo zbog 26 koševa u više od 34 minute na parketu, nego i zbog utjecaja na igru, zbog koševa u ključnim trenucima, zbog načina na koji je diktirao tempo.

Nije to, doduše, izgledalo idealno od samog početka, sve do kraja druge četvrtine Škrljevo je bilo u igri, držalo se na minimalnom zaostaku, da bi u nastavku sve brzo sjelo na svoje mjesto. Već nakon četiri minute treće četvrtine Gorica je tricom Marka Petrovića prvi put došla do dvoznamenkaste prednosti i više se nije osvrtala. Uspjeli su se domaćini spustiti u jednom trenutku na četiri koša minusa, no vrlo brzo nakon toga opet je Gorica odjurila na nedostižnu prednost, ovoga puta i preko 20 razlike.

– Utakmica je u tom prvom dijelu bila dosta teška, nekako isprekidana, što ima veze i s tim našim problemima s ozljedama ovaj tjedan. U nastavku je to, ipak, bilo puno ljepše i lakše, razigrali smo se, odigrali dobru obranu, bili rastrčani… Ako se može tražiti neka zamjerka nakon svega, iako je to nezahvalno nakon pobjeda, upozorit ću na čak 20 izgubljenih lopti, što je ipak previše. Nismo se u tim trenucima snašli na agresivnu igru Škrljeva, za koje mislim da je bolje od onoga što pokazuje tablica – analizirao je trener Josip Sesar.

Ante Mašić odigrao je odličnu partiju s 15 koševa i četiri asista, 13 je ubacio Ivan Vučić, po devet Ivan Majcunić i Ivan Papac, sedam Marko Petrović… Opet je, ukratko, igrala cijela momčad, ali naravno da je prvo ime utakmice bio sjajni Brzoja.

– U prvom poluvremenu imali smo previše izgubljenih lopti, a u drugom smo to smanjili, počeli trčati, držati se naših principa u obrani, i tu smo se odvojili i priveli utakmicu kraju. Slažem se s trenerom, Škrljevo je doista bolje nego što se to čini kad se vide rezultati – kazao je Mislav, veliko ovosezonsko pojačanje Gorice.

Sjajnu sezonu zasad igraju gorički košarkaši, sve ide po planu, a novo poglavlje nudi jedan veliki okršaj. U petak u Veliku Goricu dolazi Cibona, jedina neporažena momčad dosad u prvenstvu, s omjerom 8-0, ali i protivnik pred kojim Gorica sasvim sigurno neće “spustiti gaće”. Nema za to razloga, pokazali su Sesarovi igrači i prošlih sezona da se mogu nositi s najboljima, a ove su bolji nego prošlih… Kad bi još i dvorana bila puna, bila bi to idealna kulisa za jedan pravi košarkaški spektakl.