Prijava

Vaša prijava

Klinci dobili ruksake koji govore “Rukomet svima”… A sad – na derbi!


Sve misli ovog su tjedna svima u rukometnom klubu Gorica bile usmjerene prema utakmici protiv Dubrave, velikom derbiju koji će odlučiti tko će preuzeti vrh tablice u Premijer ligi (nedjelja, 19 sati). Utakmica je to koja će pokazati gdje je točno mlada momčad Gorice u ovom trenutku, u ovih će 60 minuta naši rukometaši pokazali koliko ozbiljno mogu pucati na prvo mjesto na kraju regularne sezone. Kako se dosad činilo, itekako mogu, što će sasvim sigurno pokazati i u najjačoj utakmici dosadašnjeg dijela prvenstva.

Zdravstveno stanje u momčadi je odlično, trener Andrija Nikolić ima sve nositelje igre na raspolaganju, i sad će trebati rasporediti snage na najbolji mogući način. Dubrava je momčad koja igra rukomet u kojem je “run&gun” osnovna postavka, brza tranzicija temeljna ideja, a Gorica će utakmicu pokušati usporiti. Što se više bude igralo šest na šest, goričke šanse trebale bi rasti. Uz pomoć publike, naravno, svih onih koji će tu nedjelju navečer provesti u Gradskoj sportskoj dvorani.

Termin je jako dobar, utakmica će također biti takva, isplati se doći i pogledati kako to rukomet igraju domaći dečki Laljek i Ceković, kako brani veliki Tompa Sladoljev, kako ide goričkom Ćavaru s lijevog krila, kako mreže paraju klinci koji su budućnost hrvatskog rukometa, kao što su Šafranko, Ljubić i društvo… Kao što kaže reklama, isplati se.

A dok su seniori tražili koncentraciju na ono što slijedi, u mlađim kategorijama su se – dijelili darovi. Dječji osmijesi na sve strane, pregledavanje onoga što su dobili…

– U sklopu projekta ‘Rukomet svima’ podijeljeni su ruksaci za sve igrače kluba. Ruksaci su označeni elementima vidljivosti projekta, Europske unije i Europskog socijalnog fonda, koji je sufinancirao projekt. Da bi se osigurala promocija i vidljivost projekta i ukazalo na potrebu socijalne ravnopravnosti, igrači će nositi ruksake na treninge i utakmice diljem Hrvatske i na turnire u inozemstvu – kaže neumorni Hrvoje Pekera, voditelj projekta.

Sredstvima koja su stigla iz europskih fondova i ministarstva klub je podigao na višu razinu rad s mladima, iako u osnovnoj ideji to nije primarno.

– Cilj projekta je omogućiti svima bavljenje sportom, ravnopravno, bez obzira na socijalne mogućnosti. Jer kako kaže latinska poslovica ‘Mens sana in corpore sano’, odnosno ‘U zdravom tijelu, zdrav duh’… A osmijesi malih i velikih rukometaša dovoljno govore o tome, kao i koristi ovog projekta i pozitivnom djelovanju koje ima na sport, sportaše i širu društvenu zajednicu – ističe Pekera.