Prijava

Vaša prijava

Cibona ipak prejaka: ‘Ne razumijem zašto smo ih se tako preplašili…’


Kao velika priča izgledao je ovaj košarkaški meč u danima prije nego što se dogodio. Mala Gorica, nova snaga hrvatske klupske košarke, u ludom nizu pobjeda čekala je aktualnog prvaka, ove sezone nedodirljivu Cibonu… I logično je valjda da se ovaj okršaj nazvao derbijem, bez obzira na to što je završilo daleko od toga. I što je nakon svega teško nazvati derbijem utakmicu koja završi 25 razlike, u kojoj jedna momčad nije bila ni blizu pobjedi, u kojoj je ta momčad ostala na 50 poena. Nažalost, ta momčad bila je Gorica.

Najbolji strijelac Gorice, Mislav Brzoja, ubacio je deset poena, nitko više od toga.. Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

– Prije svega, mislim da su igrače opteretile sve te priče o derbiju. Daleko smo mi od derbija… – uzdahnuo je trener Gorice Josip Sesar pa nastavio:

– Mi moramo naporno raditi na svakom treningu, svakoj utakmici, moramo raditi košarku da bismo se mogli približiti ovom intenzitetu koji je ovdje prezentirala Cibona. Nismo ušli na pravi način u utakmicu, iz meni nepoznatog razloga čak smo se i preplašili Cibone, nismo imali pravu selekciju šuta… A nakon toga, i kad hoćeš, više ne ide. Postotak šuta od 27 posto, koliko smo imali danas, dovoljno govori o tome u kakvom smo bili stanju. I koliko god je Cibona bila dobra, mislim da smo im i mi puno pomogli s brojnim detaljima u našoj igri.

22.11.2019., Zagreb – 9. kolo HT Premijer lige, KK Velika Gorica – KK Cibona. Toni Katic.
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELLViše se očekivalo od Gorice, značajniji otpor, ali bila je to večer u kojoj ništa nije polazilo za rukom goričkim košarkašima.

– Do 30. minute nešto pokušavaš, postavljaš akcije, ali vidiš da to jednostavno nije to… U svakom slučaju, treba čestitati Ciboni, ona je ipak nivo više, i zasluženo je dobila – završio je analizu trener Sesar.

Analizirao je utakmicu i s igračima u svlačionicu, dugo su ostali zatvoreni u svlačionici. Ali bez povišenih tonova.

– Prošli smo malo utakmicu, ništa posebno… Ne volim inače previše te sastanke, pogotovo nakon poraza, ali u mirnim tonovima sam im ukazao na pogreške, sad dok je još svježe, da im objasnim što i kako raditi – kaže Sesar.

Gorica je ove sezone dobila sedam utakmica, a poraz je, osim ovoga, doživjela i kod Splita… Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

U sljedećem kolu Gorica gostuje, a protivnik je opet veliki favorit. S druge strane bit će Zadar, igra se sljedeće nedjelje na Višnjiku.

– Težak protivnik, ABA-ligaš. Moramo se dobro pripremiti, ali to je još jedna utakmica u kojoj mi nemamo što izgubiti. Eventualni poraz neće biti tragedija, no meni je puno važniji način na koji igramo. Kažem, pripremit ćemo se, skautirati ih, i treba dolje otići hrabro, pa što bude… – završio je trener Gorice.