Prijava

Vaša prijava

Tri boda se pamte: Gorica “na mišiće” sredila Varaždin


Prošlo je 55 i pol minuta jedne nogometne uspavanke, utakmice u kojoj je Gorica jalovo dominirala, a Varaždin se čvrsto branio i povremeno opasno prijetio, kad se konačno dogodio “efekt Lovrić”. Ukalupljen u taj “slow motion nogomet”, i najučinkovitiji igrač Gorice nekako je bio  izvan svog uobičajenog ritma, ali odavno je jasno da je njemu i jedan trenutak dovoljan.

Kao što je, recimo, bio ovaj. Primio je loptu na lijevog strani, na svojoj poziciji, driblingom izbacio braniča Varaždina i lijevom nogom poslao loptu na vrh peterca. Tamo juje dočekao Cherif Ndiaye, ljevicom je Senegalac loptu od prečke poslao u gol. Odbila se nakon toga opet iz gola, sekundu ili dva trajala je dvojba, ali tad je sudac Dario Bel rukom pokazao na centar. Gorica vodi. Konačno, jedva, taman u pravom trenutku.

Prvi put ove sezone u starnih 11 bio je desni branič Patrik Periša, Ćelić, Jovičić i Čabraja upotpunjavali su obranu, ispred njih u bloku su bili Marina i Suk, pa onda Dvorneković, Hamad i Lovrić, te Cherif Ndiaye u vrhu napada. Međutim, do promjene plana došlo je vrlo brzo. Već nakon šest minuta zbog ozljede je morao izaći Maks Ćelić, pa se Marina vratio u obranu, a na njegovo mjesto uskočio je Hrvoje Babec.

Kristijan Lovrić ovoga puta nije zabio, ali zato je asistirao… Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

S druge strane, Varaždinci su se postrojili u obranu, pokušavali brzo izlaziti, a u svemu tome Gorice se nije posebno dobro snalazila. Lopta je bila tu, ali bolje šanse imao je Varaždin. Već od prve sekunde nastavka uveo je zato Jakirović još jednog napadača, Lukasz Zwolinski zamijenio je Hamada, a Poljak je bio i autor prve prilike u nastavku. Ujedno i prilike koja je poslužila kao najava za ono što se dogodilo u 56. minuti.

Prosipno se nahladilo onih 1300 ljudi na tribinama goričkog stadiona gledajući kako Varaždin nakon toga pokušava vratiti u rezultatsku ravnotežu. Morali su se gosti otvoriti, krenuti prema naprijed, a to je Gorica pokušavala iskoristiti preko kontri. U čemu ovom prilikom i nije bila osobito uspješna. Ušao je i Justin Mathieu, posljednjih 20 i nešto minuta na desnoj strani obrane bio je napadač Matija Dvorneković, budući da je šepajući igru napustio i Periša…

Promjena do kraja, ipak, nije bilo, nije čak bilo ni posebno izrazitih šansi, a to je zapravo najbolja moguća vijest iz svega ovoga. Ako se za neku utakmicu može izreći ona fraza “pamtit će se bodovi, a sve ostalo zaboraviti”, onda je to ova… Tri boda su u džepu, dojam ćemo zanemariti, jer on je manje važan, pa se okrenuti onome što slijedi. U petak će Gorica gostovati kod Lokomotive, u Kranjčevićevoj ulici, u utakmici u kojoj se sudaraju dva izravna rivala za mjesta u Europi. I ne bismo imali ništa protiv da se ponovi nešto slično kao ove subote, dojam može biti kakav hoće, glavno da su bodovi tu.