Prijava

Vaša prijava

Omiljeni čupavac napustio Goricu! Mario Marina odlazi u Azerbajdžan


Kako se približava prijelazni rok, očekivale su se novosti iz redova HNK Gorice, ali očekivalo se i da će u naslovnim ulogama biti igrači poput Kristijana Lovrića, Marijana Čabraja, Lukasza Zwolinskog ili Cherifa Ndiayea. I zato je kao iznenađenje stigla vijest kako je Goricu napustio jedan od najvažnijih igrača, dokapetan momčadi i čovjek koji je imao snažan utjecaj u svlačionici. Mario Marina, popularni gorički čupavac iz sredine terena, odsad će igrati za azerbajdžanski Sabah iz Bakua.

– Nažalost, došlo je vrijeme za rastanak, za novu stranicu u mom životu i karijeri. Proveo sam prekrasno razdoblje u HNK Gorici, vrijeme u kojem smo postigli vrhunske rezultate i nadam se da će klub nastaviti ići u tom smjeru. Zahvaljujem svima, apsolutno svakom članu kluba, od predsjednika do čistačica, a najviše hvala mojim suigračima i stručnom stožeru na čelu s trenerom Jakirovićem – rekao je Marina na odlask

Ukupno je Marina u Gorici proveo tri i pol sezone, ali u dvije “ture”. Prvi put došao je u zimu 2016. godine iz Šibenika, i zadržao se godinu dana. Vratio se nakon pola sezone u Širokom Brijegu i ostao sve do danas, dvije i pol godine u komadu. U tom razdoblju fino se momak rođen u Bugojnu, a odrastao u Kninu, udomaćio u srcu Turopolja, toliko da je počeo ozbiljno razmišljati i o životu u našem gradu nakon završetka karijere, ali daleko je još Mario od tog dana.

U ovom trenutku bilo je važno pronaći način kako klub ne ostaviti na cjedilu, a istovremeno i ispuniti osobnu želju za dokazivanjem u inozemstvu, što za sobom vuče i značajne financijske prednosti. Iz Azerbajdžana je stigla ponuda koju jedan 30-godišnjak ne smije odbiti, a klub je korektno pristao ispuniti mu želju i na taj način pokazati koliko se cijeni sve što je Marina napravio za Goricu u proteklom razdoblju.

Nakon što je primio dres povodom svog stotog nastupa, Marina je odigrao još dvije utakmice… Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

A napravio je, bez dvojbe, jako, jako puno. Došao je kad je Gorica živjela drugoligašku realnost, imao istaknutu ulogu u ulasku u najviši rang hrvatskog nogometa, da bi u sezoni i pol među prvoligašima pokazao da su mnogi pogriješili što mu i ranije nisu dali priliku na ovog razini. Ostat će zapisano da je za Goricu zabio tri gola u te tri i pol sezone, u 1. HNL samo jedan, Interu u gostima prošle sezone, a zapamćeno će ostati i njegovih 30 i nešto žutih kartona u tom razdoblju, plus još tri crvena.

Oštar, beskompromisan, odlučan, agresivan, sa snažnom liderskom crtom, Marina će silno nedostajati treneru Jakiroviću i momčadi, a pred sportskim direktorom Nikoličiusom težak je posao u nastojanjima da pronađe igrača koji će biti u stanju uskočiti u njegove kopačke. Ovih dana trebalo bi biti poznato tko će još napustiti Goricu već prije početka priprema (7. siječnja), ali i tko će sve dolaziti, bilo kao prinova, bilo kao pojačanje.